Novice


Arhiv: Uspešen slovensko - ruski poslovni forum v Jekaterinburgu

Arhiv: Uspešen slovensko - ruski poslovni forum v Jekaterinburgu

Jekaterinburg, 7. april – 6. aprila 2016, se je v Jekaterinburgu v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije in Gospodarske zbornice Jekaterinburg odvijal poslovni forum slovenskih in ruskih podjetij. Delegacija 11-ih slovenskih podjetij se je predstavila 55 ruskim podjetjem preko vnaprej organiziranimi individualnimi poslovnimi razgovori.

Arhiv: Nove možnosti poslovanja na azijskem trgu s pomočjo Sredinih GZS mreženj

Ljubljana, 6. april 2016 – Aprilsko Sredino GZS mreženje smo ovekovečili z državami Azije. Kitajska, Japonska, Indonezija, Bangladeš in še mnogo drugih, je bilo zastopanih na mreženju, katerega je prisostvovalo približno 40 udeležencev.

Arhiv: Črnogorski gospodarstveniki na obisku na GZS

Ljubljana, 17. marca 2016 – Prek 70 slovenskih in črnogorskih gospodarstvenikov iz različnih sektorjev se je udeležilo današnje slovensko - črnogorske poslovne konference. Dogodek, namenjen krepitvi medsebojnega poslovnega sodelovanja in iskanja novih priložnosti, je potekal v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Javne agencije SPIRIT in Privredne komoro Crne Gore (PK CG).

Arhiv: Zavarovanje in poplačila terjatev v tujini

Ljubljana - 3. marec 2016, Na današnjem seminarju o zavarovanju in poplačilu terjatev v tujini so specializirane organizacije pregledno in konkretno predstavile svoje storitve in orodja za obvladovanje tega področja poslovanja, tako v fazah pred nastankom kupo-prodajnega razmerja (bonitete), kot tudi možnosti zavarovanja za primer nevarnosti ali dejanskega nastanka neplačila.

Arhiv: Bivše države Sovjetske zveze: Priložnosti na področju energetike, IT, turizma

Ljubljana, 2. marec 2016 – Države bivše Sovjetske zveze so bile fokus naših marčevskih Sredinih GZS mreženjih, kjer so izkušeni sogovorniki delili informacije in izkušnje na omenjenih trgih.

Arhiv: Poslovni obisk sejma WIN Eurasia - Metalworking, Istanbul

Istanbul, 11. - 14. februar 2016 - V sklopu obiskov predstavnikov slovenskih podjetij na zanimivih sejmih v tujini, ki jih kot del svojih internacionalizacijskih aktivnosti izvaja Center za mednarodno poslovanje pri Gospodarski zbornici Slovenije, smo v februarju uspešno izvedli poslovni obisk kovinsko predelovalnega sejma WIN Eurasia – Metalworking v Carigradu. Tokratnega obiska v Turčiji so se udeležili predstavniki šestih slovenskih podjetij iz kovinsko-predelovalne in s to panogo povezanih dejavnosti.

Arhiv: Prvo letošnje Sredino GZS mreženje

Ljubljana 3. februar - Nemško govoreči trgi predstavljajo enega izmed pomembnejših poslovnih središč, zato smo ravno prvo letošnje Sredino GZS mreženje namenili le tem. Mreženja se je udeležilo 18 strokovnjakov ter poslovnežev specializiranih za nemški, avstrijski ali švicarski trg in več kot 40 podjetij, ki so skupno opravili preko 200 individualnih razgovorov.

Arhiv: Pod okriljem GZS bogatejši za Slovensko-bangladeški poslovni svet

Nabor poslovnih svetov, ki delujejo pod okriljem GZS, je bogatejši za Slovensko-bangladeški poslovni svet. Osnovni namen je neformalno povezovanje slovenskih gospodarskih subjektov ter fizičnih oseb, ki poslujejo z Bangladešem, oziroma gospodarskimi subjekti z območja Bangladeša.

Arhiv: NOVO: Kako uspešno poslovati na Bližnjem vzhodu

Center za mednarodno poslovanje pri GZS je izdal Priročnik Kako uspešno poslovati na Bližnjem vzhodu avtorja Gregorja Umka. Priročnik vsebuje predstavitev poslovnega in investicijskega okolja štirih bližnjevzhodnih držav: Savdske Arabije, Združenih arabskih emiratov, Katarja in Irana.

Arhiv: B2B srečanja z italijanskimi podjetniki iz Lombardije

V četrtek, 22. oktobra 2015, Agencija ICE Ljubljana, Oddelek Veleposlaništva Republike Italije za gospodarsko promocijo, skupaj s konzorcijem Consorzio Lavora e Produce in Gospodarsko zbornico Slovenije, organizira poslovna srečanja B2B s 6-imi italijanskimi podjetji iz regije Lombardija. Zastopani sektorji bodo: avtolaki in barve, hidravlični cilindri in agregati, električni sistemi in avtomatizacija, lesena vrata in okna, zunanja in bazenska razsvetljava, fitingi iz bakra in drugih materialov.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.