Novice


Arhiv: Izvozni zajtrk: pasti in priložnosti za slovenski izvoz v novi ekonomski realnosti

ŠGZ, BIC, Coface d.o.o. in S-Factoring d.d. vas vabijo na poslovni zajtrk: Pasti in priložnosti za slovenski izvoz v novi ekonomski realnosti.

Arhiv: Interes za spremljajočo gospodarsko delegacijo ob uradnem obisku PR RS Pahorja v Argentini?

Predsednik RS Borut Pahor odhaja predvidoma v času od 2. do 4. avgusta 2016 na uradni obisk v Argentino. Ob tej priložnosti bo ob zadostnem interesu slovenskega gospodarstva organizirana tudi spremljajoča gospodarska delegacija.

Arhiv: Match4Industry Business Matchmaking Event, Turčija

Od 26. do 27. maja bo v Turčiji, Kocaeli, v okviru "SANTEK Industry and Technology Fair" organiziran dogodek Match4Industry.

Arhiv: Urejanje vizumov za kratkoročno bivanje turških državljanov v Sloveniji

S 5. aprilom 2016 je tudi v Turčiji uvedeno sodelovanje z zunanjim ponudnikom storitev pri urejanju vizumov za kratkoročno bivanje. Na javnem razpisu je bilo izbrano podjetje VFS Global, s katerim je bila podpisana pogodba za območje Turčije.

Arhiv: UKRAJINA: nova platforma za potencialne partnerje in investitorje, ki jih zanima ta trg

Ukrajinska gospodarska zbornica je pripravila novo interaktivno platformo IPD.

Arhiv: Konferenca: Izkušnje organov za ugotavljanje skladnosti (priglašenih organov) v EU in Sloveniji

Slovenski institut za kakovost in meroslovje vas vljudno vabi na mednarodno konferenco Izkušnje organov za ugotavljanje skladnosti (priglašenih organov) v EU in Sloveniji, ki bo potekala 19. aprila 2016 na Zavodu za gradbeništvo (ZAG). Večina slovenskih podjetij je izvozno usmerjenih ter želi svoje proizvode prodajati tudi na tujih trgih. Za uspešno prodajo je potrebno dosledno upoštevati veljavne tehnične predpise posameznih držav. Eden zanimivejših trgov, ki se ponaša s svojo specifično tehnično zakonodajo, je gotovo ruski. Pridobili boste informacije, ki so ključne pri zagotavljanju in vzpostavljanju pogojev za prost pretok blaga znotraj celotne novo nastajajoče Evrazijske gospodarske unije.

Arhiv: B2B srečanja z indijskimi podjetji (Nova Gorica, september 2016)

V septembru 2016, GZS OZ za severno Primorsko načrtuje izvedbo poslovne konference, na kateri bomo predstavili priložnosti, ki jih za naša podjetja ponuja indijski trg.

Arhiv: Ustanovitev Slovensko - Azerbajdžanskega poslovnega sveta

Ljubljana, 10. marec 2016 - V prostorih Cankarjevega doma je potekala ustanovna seja Slovensko-azerbajdžanskega poslovnega sveta. Seje so se udeležila tako vodilna podjetja, ki aktivno poslujejo z Azerbajdžanom, kot tudi tisti, ki na azerbajdžanski trg šele vstopajo. Ustanovni člani sveta so tako postala naslednja podjetja: Cetis, d.d., Duol, d.o.o., FMC Group, Iskratel d.o.o., Riko d.o.o., skupina Roto ter Tjafun Liv d.o.o.. Seje se je udeležil tudi veleposlanik Azerbajdžana na Dunaju, gospod Galib Israfilov, in s tem podprl ustanovitev Slovensko-azerbajdžanskega poslovnega sveta.

Arhiv: Sporazum TTIP - za ali proti?

Ljubljana, 14. marec 2016 - Gospodarska zbornica Slovenije in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo sta skupaj organizirala konferenco z naslovom »Kaj bo sporazum TTIP prinesel slovenskemu gospodarstvu«, katere so se udeležili predstavniki slovenskih podjetij, državnih institucij, akademske sfere, pa tudi nekateri predstavniki nevladnih institucij, ki spremljajo potek pogajanj Transatlantskega trgovinskega in investicijskega partnerskega sporazuma. Debata je bila izredno zanimiva, povzetek katere pa si lahko preberete v nadaljevanju.

Arhiv: Hrvaško podjetje išče dobavitelje hrane, pijač in potrošnega materiala

Hrvaško podjetje LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. išče preko javnega poziva dobavitelje hrane, pijač in potrošnega materiala za svoje hotele na Hrvaškem in v Sloveniji.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.