Novice


Arhiv: Barter posli z Iranom

Iranska organizacija za promocijo trgovine, ki deluje v okviru Ministrstva za industrijo, rudarstvo in trgovino je ustanovila klirinško hišo, kot je Ministrstvu za zunanje zadeve RS nedavno sporočilo Veleposlaništvo Islamske republike Iran v Ljubljani.

Arhiv: Postopno odpravljanje carin med Vietnamom in EU

S 1. avgustom je v veljavo stopil trgovinski sporazum med EU in Vietnamom, ki bo fazno odpravil 99 % carinskih dajatev za izvoz in uvoz blaga med EU in vietnamskimi podjetji.

Arhiv: Novi Izvršni ukaz dodatno omejuje vstop tujim delavcem v ZDA

Ameriški predsednik Trump je objavil nov Izvršni ukaz, s katerim dodatno omejuje vstop tujih delavcev v ZDA. Ukrep začne veljati 24. 6. 2020 ob polnoči, veljal pa naj bi do 31. 12. 2020 z možnostjo podaljšanja. Predviden je pregled stanja 60 dni po uveljaviti ukaza, potem pa vsakih 30 dni. Novi ukrepi omejujejo vstop za imetnike naslednjih tipov vstopnih vizumov:

Arhiv: NEMČIJA BO 16. junija 2020 SPROSTILA MEJNE PREHODE

EU državljani bodo lahko od 16 junija 2020 naprej ponovno lahko vstopali v Nemčijo brez dokazovanja upravičenega razloga, kot je bilo zahtevano zaradi omejevanja širitve korona virusa.

Arhiv: NEMČIJA - RAZMERE NA MEJAH 14. maja 2020

Nemčija, Francija, Avstrija in Švica so se dogovorile o podaljšanju nadzora na notranjih mejah do 15. junija 2020, vendar nadzor ne bo več sistematičen ampak bolj naključen. Pogoj za uresničevanje te prakse je nadaljno zmanjševanje števila okužb.

Arhiv: Nemčija podaljšuje nadzor na mejah do 15. maja 2020

Nadzor na mejah z Avstrijo, Švico, Francijo, Luksemburgom, Dansko, Italijo in Španijo se bo nadaljeval vsaj do 15. maja 2020.

Arhiv: Videokonferenca z dobavitelji zaščitne opreme

V okviru gospodarskega sodelovanja GZS s partnersko institucijo CECZ (Central European Trade and Logistics Cooperation Zone) iz Budimpešte, tudi v času izrednih razmer potekajo video konference med evropskimi podjetji iz Madžarske, Slovaške, Slovenije, Srbije in Ukrajine s Kitajskimi potencialnimi poslovnimi partnerji.

Arhiv: Indija prodira naprej

Na Gospodarski zbornici Slovenije smo v sodelovanju z Veleposlaništvom Indije, 5. marca 2020 organizirali seminar »Indija prodira naprej. Priložnosti za slovenska podjetja«.

Arhiv: Začetek tesnejšega sodelovanja z Nevado

Ameriška zvezna država Nevada in Slovenija sta danes postavili temelje za bodoče tesnejše sodelovanje gospodarstev obeh držav. Nevada, ki je s svojimi 3 milijoni prebivalcev primerljiva s Slovenijo, se načrtno usmerja in odpira za skupno sodelovanje z državami Centralne Evrope.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.