Novice


Arhiv: Podkrepite vašo predstavitev v tujini z revijo Discover Slovenia

Spoštovani, ste se kdaj znašli v situaciji, ko ste na poslovnem obisku v tujini želeli predstaviti Slovenijo, pa zato niste imeli ustreznega promocijskega materiala? Želite tako revijo ponuditi tudi na vaši sejemski stojnici v tujini?

Arhiv: Poziv slovenskim podjetjem, ki želijo izvažati na kitajski trg

Razmišljate o izvozu svojih izdelkov na kitajski trg, pa ne veste kako se lotiti tega zahtevnega posla? Morda vam lahko pri tem pomagata Gospodarske zbornic Slovenije in njena partnerska organizacija Central European Trade and Logistics Cooperation Zone (CECZ) iz Budimpešte.

Arhiv: Predstavitev slovenskega gospodarstva udeležencem programa Summer Economics Institute

V sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA smo organizirali predavanje o slovenskem gospodarstvu za udeležence SEI (Summer Economics Institute).

Arhiv: Preko 150 sestankov s kandidati za veleposlanike RS v tujini

Na GZS smo 20. junija, v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve RS, organizirali mreženje med predstavniki slovenskih podjetij in kandidati za nove veleposlanike RS v tujini.

Arhiv: Predstavitev italijanske industrije lesno-predelovalnih strojev

Agencija ICE in ACIMALL (Združenje italijanskih proizvajalcev strojev in orodij za obdelavo lesa) sta v sodelovanju z GZS organizirala predstavitev italijanske industrije lesno-predelovalnih strojev in izdelkov za zaščito lesa z B2B sestanki

Arhiv: Članom GZS neposredne finančne vzpodbude za nastop na tajvanskih sejmih

Med prekomorske trge, z rastočim povpraševanjem po slovenskih živilskih izdelkih se zagotovo umešča tudi 24-milijonski tajvanski trg, kas se nenazadnje odraža v neposrednih finančnih vzpodbudah slovenskim podjetjem - članom GZS - za nastop na izbranih tajvanskih sejmih, ki jih podeljuje Ekonomski in kulturni urad Tajvana z Dunaja.

Arhiv: Storitve za poslovanje v Srbiji

V organizaciji Centra za mednarodno poslovanje pri GZS in Javne Agencije SPIRIT se je 10. maja 2019 na GZS odvil seminar na temo izbora storitev, ki jih različne institucije in organizacije nudijo slovenskim podjetjem pri njihovem vstopu in pozicioniranju na srbskem trgu. Dogodek je potekal pod pokroviteljstvom Gorenjske banke in AIK Banke Beograd. Iz bančnega sektorja smo pritegnili tudi SID banko d.d., ki deluje v okrilju države in tako nudi zavarovanje poslov (rizikov) in razvojno financiranje, ki se ga komercialne banke sicer težje lotijo.

Arhiv: Severno makedonska delegacija na GZS

Prek 80 gospodarstvenikov se je udeležilo poslovnega foruma, ki ga je GZS organizirala v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in Ministrstvom za zunanje zadeve RS ob priložnosti obiska predsednika vlade Republike Severne Makedonije Zorana Zaeva z gospodarsko delegacijo v Sloveniji. Udeležence sta nagovorila predsednika vlad Zoran Zaev in Marjan Šarec, ki sta se vpisala tudi v Knjigo častnih gostov GZS.

Arhiv: Predstavili smo poslovne priložnosti Poljske

Z željo, da bi podrobneje predstavili nekatere priložnosti ter načrtovane dogodke v okviru slovensko poljskega gospodarskega sodelovanja v letošnjem letu so Gospodarska zbornica Slovenije, Veleposlaništvo Republike Poljske, Društvo in poslovni klub Triglav Rysy ter javna agencija SPIRIT skupaj organizirali posvet, ki je potekal na Gospodarski zbornici Slovenije.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.