Novice


Arhiv: Preko 100 udeležencev gospodarske delegacije v Beograd

V ponedeljek, 28. januarja je Srbijo in Beograd obiskala stočlanska delegacija slovenskih poslovnežev. Ob priložnosti uradnega obiska predsednika Republike Boruta Pahorja so Agencija SPIRIT, Ministrstvo za zunanje zadeve RS, Slovenski poslovni klub ter GZS in srbska gospodarska zbornica organizirali srbsko slovenski poslovni forum, ki se ga je udeležilo preko 500 predstavnikov podjetij in institucij iz obeh držav.

Arhiv: Predstavili smo poslovne priložnosti Uzbekistana

10. januarja 2019 smo na Gospodarski zbornici Slovenije, v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve RS, nevladno organizacijo Regionalni dialog in podjetjema Kvan svetovanje d.o.o. ter Arhar Engineering Logatec d.o.o., organizirali predstavitev poslovnih priložnosti Uzbekistana. Srečanje je namenjeno predstavitvi pozitivnih sprememb v Uzbekistanu v zadnjem obdobju, kot tudi mreženju in izmenjavi izkušenj med vsemi udeleženci. Udeležilo se ga je 70 predstavnikov slovenskih podjetij, ki na tem trgu že poslujejo ali na tem trgu iščejo svoje poslovne priložnosti v prihodnosti.

Arhiv: Na obisku pri bavarskih arhitektih in gradbenikih

Med 11. in 13. decembrom 2018 smo skupaj opravili osem srečanj z arhitekti, gradbenimi podjetji in združenji bavarskih gradbenikov. Bilateralni pogovori so pokazali določen potencial za sodelovanje.

Arhiv: Predstavitev slovenskih podjetij na Bavarskem

13. novembra 2018 je v Münchnu potekal Mednarodni dan trgovskih zastopnikov zveze CDH Bayern, tj. bavarske izpostave Nemške zveze trgovskih zastopnikov. V okviru dogodka je po konferenci potekala mednarodna borza podjetij, kjer so se bavarskim trgovskim zastopnikom in agentom predstavila podjetja evropskih držav.

Arhiv: Delavnica 2.10.2018: Uporaba digitalnega marketinga za uspešno mednarodno prodajo

V torek, 2. oktobra 2018, smo na Gospodarski zbornici Slovenije v okviru projekta EXPEDIRE organizirali brezplačno delavnico »Uporaba digitalnega marketinga za uspešno mednarodno prodajo« v izvedbi mag. Dragana Simeunovića, direktorja podjetja Premicon in Yuliye Korotkove družbenice svetovalnega podjetja STIL PRO.

Arhiv: Luksemburška podjetja na poslovnem obisku v Sloveniji

25. in 26. oktobra 2018 smo gostili sedem luksemburških podjetij združenih v F.I.E.S.C. (Federation des installateurs en equipements sanitaires et climatiques – Zveza inštalaterjev sanitarne in klimatske opreme).

Arhiv: Visoke kazni za nepravilno napotitev delavcev v Francijo

Gospodarska zbornica Slovenije je v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo organizirala strokovni seminar o napotitvi delavcev na delo v Francijo.

Arhiv: Obisk palestinskih poslovnežev v Sloveniji

Palestinska delegacija združenja špediterjev in carinskih posrednikov, je na Slovensko-palestinskem poslovnem forumu, ki je bil 5.septembra 2018 v Kopru, predstavila perspektive bodočih gospodarskih poslov, začenši s priložnostmi za slovensko transport logistiko.

Arhiv: Največji investicijski potenciali Indonezije so na področju infrastrukture, strojegradnje, elektronike, pomorstva ter turizma.

Na Centru za mednarodno poslovanje pri GZS, smo 29. avgusta 2018 organizirali dogodek: Predstavitev investicijskih priložnosti v Indoneziji ter sejma Trade Expo Indonezija

Arhiv: Na tuje trge s pomočjo državnih spodbud

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) so v torek, 28. avgusta 2018, predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) predstavili niz obstoječih in novih instrumentov za sofinanciranje aktivnosti malih in srednjih podjetij v mednarodnem poslovanju.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.