Stališča in komentarji

Poročila o agendah

 

Memorandum o Razvojnem partnerstvu 2018-25

Na GZS smo zbrali vse dodatne predlog za Razvojno partnerstvo 2018-25 z Vrha slovenskega gospodarstva 2017.

Zakaj potrebujemo razvojno partnerstvo treh generacij?

Prvič po drugi svetovni vojni se spopadamo s tveganjem, da bodo mlajše generacije slabše preskrbljene kot njihovi starši.

Premier, ministri in prvaki političnih strank na Vrhu slovenskega gospodarstva

Nastavki za razvojno partnerstvo treh generacij 2018-25 so objavljeni. Ukrepi in cilji za dobrobit gospodarstva, mladih, aktivne populacije in generacije 55+ bodo temelj za diskusijo na Vrhu slovenskega gospodarstva.

Nastavki Razvojnega partnerstva treh generacij

Gospodarska zbornica Slovenije skupaj z Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije, sindikatom Pergam – konfederacijo sindikatov Slovenije, Obrtno zbornico Slovenije in Združenjem delodajalcev Slovenije pospešeno pripravlja nastavke za Razvojno partnerstvo treh generacij 2018-25.

Priprave na Vrh slovenskega gospodarstva so se začele

Strokovne službe GZS so v zadnjih dneh pripravile iztočnice za vsebinske predloge na letošnjem Vrhu slovenskega gospodarstva (VSG), ki bo 22. novembra.

Vrh slovenskega gospodarstva v znamenju treh generacij

V naslednjih dneh se bodo začele intenzivne priprave na letošnji Vrh slovenskega gospodarstva, ki bo 22. novembra na Brdu pri Kranju.

Konferenca o dobrih praksah

28. in 29. septembra, bo na GZS v organizaciji Zbornice elektronske in elektro industrije konferenca »Dan najboljše prakse 2017«.

Digitalizacija za MSP

V okviru agend GZS za digitalizacijo je bil prav na GZS v začetku julija organiziran prvi forum Slovenske digitalne koalicije (SDK) – digitalna.si.

Za celostno politiko spodbujanja investicij

Arhiv: Danes ob 10h Velika investicijska konferenca

Danes ob 12h o prioritetnih spodbudah za investitorje

Malo gospodarstvo izbralo prioritete

Vrh podjetij v tuji lasti o spodbujanju investicij

Ključna tematika 2. Vrha podjetij v tuji lasti, ki bo 30. maja v dvorani A zgradbe Gospodarske zbornice Slovenije, bo nov zakon o spodbujanju investicij.

Arhiv: Mala DigitAgenda že v sklepni fazi

V naslednjih dneh bo pripravljena Mala DigitAgenda za pametno digitalizacijo mikro, malih, srednjih podjetij in podjetnikov. Člani strateške skupine Podjetniška Slovenija ter zbornic in združenj pri GZS so izbrali 12 predlogov, in sicer na treh področjih: lažje in preglednejše poslovanje MSP, hitrejši razvoj MSP in poslovna, to je gospodarska podpora MSP. Podrobneje o predlaganih ukrepih v naslednjem Zakonodajnem kompasu.

O pametni digitalizaciji MSP 16. maja

Letošnji Vrh malega gospodarstva bo 16. maja na Gospodarskem razstavišču.

Začetek delovanja koalicije digitalna.si

V petek so se prvič pri ministru za javno upravo Borisu Koprivnikarju zbrali podpisniki izjave o vzpostavitvi koalicije – digitalna.si.

Prestavljena Investicijska konferenca in Vrh

Vrh podjetij v tuji lasti in Investicijska konferenca bosta 30. maja in ne 3. aprila.

Arhiv: V začetku aprila tudi investicijska konferenca

Vrh podjetij v tuji lasti bo 3. aprila, ob njem pa bo tudi investicijska konferenca, ki bo posvečena naložbam v podjetjih. Pričakujemo goste iz evropskih ustanov, Evropske komisije in Evropske investicijske banke.

Vrh podjetij v tuji lasti o spodbujanju investicij

V kratkem naj bi prišel v javno razpravo predlog novega zakona o spodbujanju investicij.

Odziv na DigitAgendo sredi februarja

Sredi februarja bo znan odziv Vlade RS na priporočila iz DigitAgende, sporočajo z ministrstva za javno upravo, ki koordinira predloge za izboljšanje poslovnega okolja in višjo konkurenčnost.

NLB poslovni