Preoblikovanje živilskih izdelkov

V okviru programa PREŽIVI, katerega vodilni partner je GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je bil pripravljen promocijski letak za potrošnike s področja izboljšanja sestave živilskih izdelkov.

Novo poročilo EUFIC s področja označevanja živil in vpliva označb na izbiro potrošnika

Evropska potrošniška organizacija EUFIC je izdala novo poročilo z naslovom »Global Update on Nutrition Labelling«. Poročilo obravnava pomembna vprašanja s področja označevanja živil in vpliva označb na izbiro potrošnika. Predstavljene so tudi različne iniciative dodatnega označevanja na prednji strani embalaže (FOP) v Evropi in drugod po svetu. V Evropski uniji glede tega ostaja vprašanje, kako različne iniciative držav članic, vplivajo na enoten trg, ki velja v EU.

Aktivnosti preoblikovanja živil uspešnejši kot njihova obdavčitev

Na voljo je nova spletna stran evropskega združenja za brezalkoholne pijače UNESDA, ki objavlja najnovejše novice in raziskave s področja obdavčitve živil. Raziskave so pokazale, da tovrstni fiskalni ukrepi ne vplivajo na preprečevanje debelosti prebivalstva, poleg tega pa naj bi imeli celo negativen ekonomski in socialni vpliv.

Sladila v pijačah – nekaj dejstev

Sladila so snovi, ki se uporabljajo za sladkanje živil. Lahko so naravnega ali sintetičnega izvora, njihova skupna lastnost pa je, da se uporabljajo za nadomeščanje sladkorjev za proizvodnjo živil z znižano energijsko vrednostjo. Sladila imajo znižan (ali celo neznaten) glikemični indeks, zaradi česar se zmanjša porast glukoze v krvi po zaužitem obroku, posledično pa so zato primerna tudi za sladkorne bolnike.

Oaza z novim okusom in svežo podobo

Družina izdelkov Oaza, ki svoj navdih in sestavine črpajo iz neokrnjene narave, je od letošnje pomladi bogatejša še za enega člana. Trem harmoničnim okusom – materina dušica, bezeg in rdeče grozdje – se je namreč pridružil še okus breskve.

Na GZS je potekal seminar s področja izboljšanja sestave živil

Ljubljana, 13. april 2018 - GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je organizirala seminar s področja izboljšanja sestave živil. Na seminarju je bil predstavljen okvir nacionalne prehranske politike, izkušnje drugih držav članic glede aktivnosti izboljšanja sestave živil ter nekaj primerov iz prakse.

#NORCI bodo po Maratonu treh src zavzeli še Radgonski grad

Radenska s kampanjo #NORCI tudi letos navdušuje vse, ki so nori na gibanje. Kot že tradicionalni partner Maratona treh src pa bodo letos svojo podporo razširili na nov, nekoliko drugačen tekaški izziv. 17. junija 2018 se bo odvil prvi tek po stopnicah na Radgonski grad, kjer bodo »norci na štengah« morali premagati kar 283 stopnic.

V novo sezono z novim okusom Radenske

V Radencih štirim različnim okusom Radenske letos dodajajo še petega – Radensko z osvežujočim okusom bezga, ki je poskrbela za prijetno popestritev letošnje pomladi.

Nov izdelek Ljubljanskih mlekarn MU MUKI

Priljubljeni družini izdelkov Mu Ljubljanskih mlekarn se pridružuje sadna skuta Mu Muki. Gre za sadno skuto v 100-gramskih lončkih namenjeno otrokom, ki vsebuje le naravne arome, je brez dodanega sladkorja in brez dodanih barvil, obogatena s kalcijem in vitaminom D. Na voljo je v dveh okusih: jabolko-hruška in banana.

LCA napitki v duhu »Prvakov dobrega počutja«

Ob jubilejni obletnici, 20 let blagovne znamke LCA, imajo »Prvaki dobrega počutja« nova člana, LCA napitka ZELENE DOLINE, v dveh osvežujočih okusih. Ananas in kokos je obogaten z vitaminom C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, okus mango pa je namenjen vsem aktivnim, saj vsebuje kalcij, ki prispeva k delovanju mišic.