Oaza z novim okusom in svežo podobo

Družina izdelkov Oaza, ki svoj navdih in sestavine črpajo iz neokrnjene narave, je od letošnje pomladi bogatejša še za enega člana. Trem harmoničnim okusom – materina dušica, bezeg in rdeče grozdje – se je namreč pridružil še okus breskve.

Na GZS je potekal seminar s področja izboljšanja sestave živil

Ljubljana, 13. april 2018 - GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je organizirala seminar s področja izboljšanja sestave živil. Na seminarju je bil predstavljen okvir nacionalne prehranske politike, izkušnje drugih držav članic glede aktivnosti izboljšanja sestave živil ter nekaj primerov iz prakse.

#NORCI bodo po Maratonu treh src zavzeli še Radgonski grad

Radenska s kampanjo #NORCI tudi letos navdušuje vse, ki so nori na gibanje. Kot že tradicionalni partner Maratona treh src pa bodo letos svojo podporo razširili na nov, nekoliko drugačen tekaški izziv. 17. junija 2018 se bo odvil prvi tek po stopnicah na Radgonski grad, kjer bodo »norci na štengah« morali premagati kar 283 stopnic.

V novo sezono z novim okusom Radenske

V Radencih štirim različnim okusom Radenske letos dodajajo še petega – Radensko z osvežujočim okusom bezga, ki je poskrbela za prijetno popestritev letošnje pomladi.

Nov izdelek Ljubljanskih mlekarn MU MUKI

Priljubljeni družini izdelkov Mu Ljubljanskih mlekarn se pridružuje sadna skuta Mu Muki. Gre za sadno skuto v 100-gramskih lončkih namenjeno otrokom, ki vsebuje le naravne arome, je brez dodanega sladkorja in brez dodanih barvil, obogatena s kalcijem in vitaminom D. Na voljo je v dveh okusih: jabolko-hruška in banana.

LCA napitki v duhu »Prvakov dobrega počutja«

Ob jubilejni obletnici, 20 let blagovne znamke LCA, imajo »Prvaki dobrega počutja« nova člana, LCA napitka ZELENE DOLINE, v dveh osvežujočih okusih. Ananas in kokos je obogaten z vitaminom C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, okus mango pa je namenjen vsem aktivnim, saj vsebuje kalcij, ki prispeva k delovanju mišic.

Predavanje o trendih povpraševanja po hrani

Ljubljana, 12.3.2018 - Na GZS smo gostili skupino 30 študentov prehrane Biotehniške fakultete UL. Predstavljeno jim je bilo delo, organiziranost in poslanstvo GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij. Poudarek predavanja pa je bil na prehranski politiki, aktivnostih živilske industrije na tem področju ter trendih povpraševanja po hrani. Izpostavljen je bil projekt Zaveza odgovornosti in program Preživi.

Nov izdelek Mlekarne Krepko Bio Jogurt z aronijo že sledi trendom znižane vsebnosti sladkorja

Bio jogurt z aronijo Mlekarne Krepko odlikuje odličen okus in svežina aronije. Proizveden je iz mleka s slovenskim poreklom. S svojo prehransko sestavo dokazuje, da tudi sadni jogurti lahko vsebujejo zmerno količino sladkorja in so zato lahko dobra izbira.

Zala z okusi brez sladkorja je prejemnica nagrade Nutris za najbolj inovativno živilo v kategoriji pijač za leto 2018

Zala rada skrbi za svoje uporabnike in se pri tem trudi, da vsakega od njih osveži z izdelkom po njegovem okusu. Prav zato smo ustvarili nizkoenergijsko pijačo, ki si jo lahko privoščijo brez skrbi kadarkoli v dnevu: Zalo z okusi brez sladkorja.

Med nagrajenci za najbolj inovativna živila v letu 2018 tudi trije podpisniki zavez odgovornosti

Med nagrajenci za najbolj inovativna živila v letu 2018 tudi trije podpisniki zavez odgovornosti

Ljubljana, 31.1.2018 – Inštitut za nutricionistiko je predstavil najbolj inovativna živila leta 2018 med katerimi so nagrade prejeli tudi trije podpisniki zavez odgovornosti – Pivovarna Laško Union za linijo izdelkov Zala z okusi, brez sladkorja, Mlekarna Krepko za Bio jogurt z aronijo in posebna nagrada za inovativnost je bila podeljena Mlekarni Planika za spodbujanje lokalne pridelave in predelave živil. Gre za v Sloveniji proizvedena živila, ki so bila uvedena na tržišče v zadnjem letu. Ostali nagrajenci so bili še Spar Slovenija za pecivo Kalček, Žito za Konopljin toast, podjetje Moleum za Ajdove testenine s pšeničnimi kalčki, Presad za Bio zelenjavni sok iz rdeče pese in podjetje Rangus za Zlato tatarsko ajdovo kašo.