Novice


Arhiv: Katalog živil izboljšane sestave na voljo potrošnikom

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je izdala Katalog živil izboljšane sestave v okviru aktivnosti programa PREŽIVI, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Arhiv: Coca-Colina priložnost za mlade - brezplačne izobraževalne delavnice za mlade

Podjetje Coca-Cola HBC Slovenija v sodelovanju s podjetjem Adecco H.R. že drugo leto zapored organizira projekt Coca-Colina priložnost za mlade, v sklopu katerega bodo v krajih po Sloveniji potekale brezplačne izobraževalne delavnice za mlade od 18. do 30. leta starosti. Namen projekta je mlade učiti življenjskih in poslovnih veščin, ki jih običajno ne pridobijo v okviru formalnega procesa izobraževanja in jim bodo v pomoč pri iskanju zaposlitve. Dvodnevne delavnice bodo potekale pod vodstvom priznanih predavateljev. Znanje bodo mladim podajali mag. Aleš Vičič, psiholog; Nastasija Alt, kadrovska svetovalka v podjetju Adecco H.R; Borut Rozman, vodja prodaje v podjetju Coca-Cola HBC Slovenija in Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika, prvega pospeševalnika mladinskega podjetništva v Sloveniji.

Arhiv: Hrana, prehrana in potrošnik iz vidika živilskopredelovalne industrije

Ljubljana, 18.12.2018 – GZS–Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na novinarski konferenci predstavila poročilo o napredku projekta Zaveza odgovornosti v praksi, z izpostavitvijo aktivnosti sektorja brezalkoholnih pijač in mlekarstva. Poročilo dokazuje, da smo si leta 2015 s sektorjem brezalkoholnih pijač zastavili težak, vendar pomemben cilj, katerega uspešen napredek spremljamo že tretje leto zapored. Tudi sektor mlekarstva ne zaostaja, saj je že v letu 2017 dosegel kar 9 % znižanje dodanega sladkorja v svojih proizvodih v primerjavi z letom poprej. Uspešnost delovanja samoregulative pa potrjuje tudi dejstvo, da aktivnosti s področja izboljšanja sestave živil prehajajo tudi na sektor pekarstva, ki aktivno pripravlja svoje sektorske zaveze in razpravlja o možnostih zmanjšanja vsebnosti soli v izbranih kategorijah pekovskih izdelkov.

Arhiv: Zaveza odgovornosti – projekt, ki se uspešno širi tudi na druge sektorje

Ljubljana, 11.12.2018 – GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) je na današnji seji članom Odbora za spremljanje implementacije zaveze odgovornosti predstavila napredek in glavne aktivnosti posameznih sektorjev v letu 2017. Podatki so spodbudni, saj kažejo na pozitiven učinek samoregulative v praksi, projekt Zaveza odgovornosti pa se širi tudi že na druge sektorje, med drugim na sektor pekarstva.

Preoblikovanje živilskih izdelkov

Preoblikovanje živilskih izdelkov

V okviru programa PREŽIVI, katerega vodilni partner je GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je bil pripravljen promocijski letak za potrošnike s področja izboljšanja sestave živilskih izdelkov.