Novice


Arhiv: Trajnost je "in"

Marsikatero podjetje je že spoznalo, da se trajnostno poslovanje splača! Veliko podjetij pa se še vedno sprašuje »Kako vpeljati nove okoljske trende in zahteve v vsakdanjo prakso svojih podjetij ter se pravočasno soočiti s stalnimi, novimi izzivi, ki jih med drugim prinaša tudi nova zakonodaja[1] še posebej, z vidika razvoja trajnejših proizvodov in njihovih sestavnih delov? Izhodišča in možne različne pristope k trajnostni in odgovorni zasnovi proizvodov in njihovih sestavnih delov bomo spoznavali na skupnem plenarnem delu in na treh delavnicah, ki bodo potekale istočasno v dvoranah A, E in F po uvodnem plenarnem delu. V sklopu delavnic vas vabimo tudi na skupni ogled razstave krožnega gospodarstva na območju Podonavja!

Arhiv: Zaključujemo prijave za konferenco DNP 2018 - konferenco za širitev miselnih obzorij za Industrijo 4.0

Konferenca Dan najboljše prakse - konferenca za širitev miselnih obzorij za Industrijo 4.0

Kako uvajati koncepte industrije 4.0?

Kako uvajati koncepte industrije 4.0?

Na dnevih najboljše prakse tokrat o industriji 4.0 in o tem, kako pristopiti k uvajanju njenih konceptov. Poleg predstavitve domačih in tujih dobrih praks tudi delavnice za izmenjavo izkušenj.

Arhiv: Dan najboljše prakse 2018

Arhiv: Dan najboljše prakse 2018

Sekcija uporabnikov sistemov stalnih izboljšav in Grozd Pametne tovarne najavljata konferenco Dan najboljše prakse.

Arhiv: Konferenca IKTEM - prvič in uspešna

Arhiv: Konferenca IKTEM - prvič in uspešna

Konferenca IKTEM se je odvijala od 31. maja do 1. junija v Kranjski Gori.

Arhiv: Elektronski odpad – vodila za izvajanje obveznosti direktive 2012/19/EU

Združenje ORGALIME in Inštitut za okoljske strategije Ökopol sta objavila dva strokovna dokumenta o implementaciji direktive 2012/19/EU - WEEE.

Z dizajnerskim razmišljanjem do rešitev kompleksnih težav

Z dizajnerskim razmišljanjem do rešitev kompleksnih težav

Globalizacija, digitalizacija in industrija 4.0 od podjetij zahtevajo izjemno hitre spremembe na vseh področjih. Design Thinking* nam pomaga najti odgovor na vprašanja, kako najti najboljšo rešitev kompleksnih težav, ki se porajajo pri tem.

Arhiv: Tretja InnoHPC delavnica regije Podonavje

Tretja Regionalna delavnica InnoHPC, 31. maj 2018 na GZS Udeleženci iz podonavske regije tretje regionalne delavnice InnoHPC so se seznanili z nekaterimi praktičnimi primeri uporabe visokozmogljivega računalništva pri simulaciji izdelkov z visoko dodano vrednostjo, kot na primer razvoj in izdelava varnih sedežev za železniški promet, izdelava korekcijskih čelad za vsakokratnega uporabnika unikatno, podpora pri razvoju in delovanju avtonomnih vozil, razvoj in optimizacija proizvodnje izjemno zmogljivih elektromotorjev montiranih v vsa štiri pogonska kolesa (in wheel electrical motors ), …nekaj vtisov v sliki.

Arhiv: INTERNATIONAL DESIGN THINKING DAY

Arhiv: INTERNATIONAL DESIGN THINKING DAY

Konec maja 2018 je Zbornica za elektronsko in elektroindustrijo organizirala v okviru projekta Interreg DesAlps Mednarodni dan Design Thinking-a.

Arhiv: Inženirke in inženirji BOMO!

Arhiv: Inženirke in inženirji BOMO!

Navdušujemo mlade za vpis na tehniške fakultete.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.