Novice


Arhiv: Nov seznam harmoniziranih slovenskih standardov za LVD direktivo

Spoštovani,

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo na svoji spletni strani objavilo nov seznam harmoniziranih slovenskih standardov, katerih uporaba ustvari domnevo o skladnosti proizvoda z zahtevami Pravilnika o omogočanju dostopnosti električne opreme na trgu, ki je načrtovana za uporabo znotraj določenih napetostnih mej (Uradni list RS, št. 39/06 in 17/11-ZTZPUS-1).
Navedeni seznam je istoveten seznamu harmoniziranih evropskih standardov, ki je bil objavljen v Uradnem listu Evropskih skupnosti C 173, dne 13. maja 2016 in nadomešča vse predhodne sezname. 

Seznam je dosegljiv preko ikone na vhodni spletni strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (spodaj levo) oziroma preko spletnega naslova, kjer so na voljo različni podatki povezani z električne opremo, ki je načrtovana za uporabo znotraj določenih napetostnih mej (Delovna področja ministrstva).

Neposredni ″link″ do strani, kjer je navedeni seznam standardov:
http://www.mgrt.gov.si/fileadmin/mgrt.gov.si/pageuploads/DNT/SPBR/novi_pristop/LVD-nizkonap._el._oprema/Seznam_har._standardov_za_n.n._opremo__13.5.2016_.pdf


Za morebitne dodatne informacije smo vam na voljo.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.