Novice


Arhiv: Upravljanje z znanjem v kovinski in elektroindustriji - vabilo k sodelovanju

V velikih korporacijah in podjetjih imajo nadrobno razdelane procese in pravila, ki izgrajujejo t.i. sistem upravljanja z znanjem. Sistem upravljanja z znanjem pomembno prispeva k učinkovitemu in uspešnemu poslovanju podjetij, ne glede na njihovo velikost, saj v največji meri pomaga izkoristi obstoječa znanja, hkrati pa vzdržuje bazo potrebnih znanj ter virov in načinov pridobivanja. Sistema upravljanja znanja ne moremo iz korporacij neposredno prenesti v mikro, mala in srednja podjetja, zato že dolgo iščemo načine, kako v ta podjetja prenesti uporabne »recepte« za ravnanje z znanjem.

Priložnost za korak naprej je sodelovanje v evropskemu projektu Skills and Knowledge Management in the Metal and Electro Industry (Know ME), katerega namen je oblikovati uporabne napotke, s pomočjo katerih boste v podjetjih hitreje in učinkoviteje prenašali ali pridobivali znanje ter veščine, potrebne za boljše in učinkovitejše poslovanje. Napotki, pripravljeni na podlagi podatkov in informacij iz podjetij iz večih evropskih držav, bodo zbrani v priročniku. Ker je projekt sofinanciran, bo priročnik izdan tudi v slovenskem jeziku.

Da bi bil priročnik čimbolj prilagojen potrebam mikro, malim in srednjim podjetjem, je potrebno strokovnjake, ki ga pripravljajo, opremiti s realnimi in zanesljivimi podatki in informacijami.  Zato vljudno vabimo, da si vzamete približno 10 minut časa ter izpolnite vprašalnik, ki ga boste našli na spletni povezavi http://know-me.gzs.si/slo/online_survey. Anketa je anonimna, pridobljeni podatki in rezultati ankete pa bodo uporabljeni samo kumulativno.

Priročnik bomo poslali samo podjetjem, ki bodo izpolnila anketo, zato vas naprošamo, da nam po izpolnitvi ankete pošljete kratek mail in se tako uvrstite na seznam prejemnikov.

Za kakršno koli vprašanje nas  pokličite oz. nam ga napišite in pošljite na janez.renko@gzs.si ali marjan.rihar@gzs.si. Za vaše sodelovanje v spletni anketi se vam vnaprej iskreno zahvaljujemo.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.