Novice


Arhiv: Prenovljen »Modri vodnik« za izvajanje predpisov EU o proizvodih 2022

Radi bi vas obvestili, da je na portalu GOV.SI objavljena novica: Evropska komisija je prenovila »Modri vodnik« za izvajanje predpisov EU o proizvodih.

Cilj Modrega vodnika je prispevati k boljšemu razumevanju predpisov EU o proizvodih ter njihovi enotnejši in skladnejši uporabi med različnimi sektorji in po vsem enotnem trgu. Z vodnikom želijo pomagati pri pravilnem izvajanju zakonodaje in s tem zagotoviti učinkovito varstvo javnih interesov, kot so zdravje in varnost, varstvo potrošnikov, varstvo okolja in javna varnost.

Do novice lahko dostopate na POVEZAVI >>> 

V Modrem vodniku so obravnavani neživilski in nekmetijski proizvodi, navedeni kot industrijski proizvodi ali proizvodi, ki jih uporabljajo potrošniki ali pravne osebe. Zagotavlja smernice za izvajanje določb in konceptov, določenih v novem zakonodajnem okviru, uporabo načela vzajemnega priznavanja ter za splošno uporabo določb o nadzoru trga v skladu z Uredbo EU. 
Namenjen je državam članicam in vsem drugim, ki morajo biti obveščeni o določbah za zagotavljanje prostega pretoka proizvodov in visoke ravni varstva po vsej EU. Temelji na posvetovanju med vsemi zainteresiranimi stranmi.

Prenovljen »Modri vodnik« za izvajanje predpisov EU o proizvodih 2022 se nahaja
TUKAJ >>>



Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.