Novice


Arhiv: Konferenca Plačni model elektroindustrije

Plačni model elektroindustrije

Gospodarska zbornica Slovenije - Zbornica elektronske in elektroindustrije in Sindikat kovinske in elektroindustrije Slovenije najavljata in vabita na konferenco PLAČNI MODEL ELEKTROINDUSTRIJE, ki bo v torek, 18. oktobra 2022 v Ljubljani na GZS, Dimičeva 13, dvorana A, s pričetkom ob 9.00 uri.

Namen konference je predstavitev stališč mešane strokovne skupine delojemalcev in delodajalcev do sprememb plačnega modela elektroindustrije širšemu krogu zainteresiranih  ter njihova nadgraditev s predlogi udeležencev v smeri realno izvedljivih rešitev, prenosljivih  tudi na druge panoge.

PROGRAM
09:00 -09:30 Registracija
09:30 - 10:00 Uvodni nagovori
10:00 - 10:45 Plačni model kot dejavnik motivacije zaposlenih in konkurenčnosti panoge
Vabljeno predavanje
prof. dr. Robert Kaše, Ekonomska fakulteta, UL
10:45 - 11:25 Izzivi plačnih modelov v praksi
Stanje v  panogi elektroindustrije ter predstavitev stališč delojemalcev in delodajalcev:  analiza obstoječega stanja, kje in kaj so ovire, primerljive rešitve v drugih panogah/državah, možne rešitve za nov plačni model panoge, kot npr. redefinicija dodatkov, redefinicija razmerij med NOP, postopno približevanje NOP minimalni plači, sprostitev zakonskih omejitev, …
11:25 - 11:45 Odmor
11:45 - 13:45 Izzivi novega plačnega modela
Interaktivna moderirana delavnica po skupinah, v kateri sodelujejo vsi prisotni z viharjenjem idej, soočenjem stališč socialnih partnerjev in zasnovo rešitev.
Okrogla miza: oblikovanje konsenza in optimalnih sprememb plačnih modelov vključno z možnostmi, načini in dinamiko implementacije. Sodelujejo predstavniki delojemalcev, delodajalcev in države. Moderira prof. dr. Robert Kaše, EF UL.
13:45 Povzetki konference

Organizatorja dopuščata manjše spremembe programa.

 Prijava 


Kontaktna oseba za več informacij: dr. Marjan Rihar, predsednik Programskega in Organizacijskega odbora konference, 041 689 661, marjan.rihar@gzs.si.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.