Novice


Arhiv: Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih - pripombe do 5. 7. 2023

Na portalu e-demokracija je bil objavljen Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih.

Arhiv: Uredba o splošni varnosti proizvodov

Obveščamo vas, da je dne 12.6.2023 začela veljati Uredba o splošni varnostni proizvodov (angl. General Product Safety Regulation - GPRS), katere cilj je zagotoviti varnost vseh potrošniških izdelkov na trgu EU. Uredba se sicer uporablja od 13. decembra 2024.

Arhiv: Obeležili svetovni dan meroslovja

SiMER - sekcija proizvajalcev, uporabnikov in distributerjev merilne opreme je skupaj z Uradom RS za meroslovje na Gospodarski zbornici Slovenije organizirala Dan meroslovja, ob spominu na podpis pomembne mednarodne pogodbe, Metrske konvencije, leta 1875 v Parizu.

Arhiv: ORGALIM POMLADNO POROČILO 2023

Mednarodna organizacija ORGALIM, katere član je tudi Zbornica elektronske in elektroindustrije, je objavila svoje polletno poročilo.

Arhiv: "Bo slovensko gospodarstvo preživelo energetsko krizo?"

Na forumu “Bo slovensko gospodarstvo preživelo energetsko krizo?” dne 16.5.2023 so strokovnjaki in gospodarstveniki opozorili na zmanjšanje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Na okrogli mizi je sodeloval tudi Matjaž Čemažar, direktor Domela, ki je v svojem odličnem nastopu opozoril prav na pomembnost verig vrednosti ter potrdil, da Evropa globalno in Slovenija znotraj EU zgubljata na konkurenčnosti.

Arhiv: Bo slovensko gospodarstvo preživelo energetsko krizo?

Vabimo vas na okroglo mizo slovenskega gospodarstva "Bo slovensko gospodarstvo preživelo energetsko krizo?", ki bo v torek, 16. maja 2023 med 9. in 11. uro v Cankarjevem domu v Ljubljani, klub CD, Prešernova cesta 10 (priporočamo vhod št. 5 z Erjavčeve ceste, v Klub CD vas popelje dvigalo iz Male galerije).

Arhiv: Sprejeti zakoni na 9. redni seji Državnega zbora

Državni zbor je na 9. redni seji (17. april do 21. aprila 2023) sprejel spodaj navedene zakone, ki jih prilagamo.

Arhiv: Akt o čipih - Svet Evropske unije in Evropski parlament politični dogovor glede predloga uredbe Akta o čipih

Obveščamo vas, da je bil med Svetom Evropske unije in Evropskem parlamentom dosežen politični dogovor glede predloga uredbe Akta o čipih.

Arhiv: Natečaj za nagrado OKOLJSKI TRAJNOSTNI MENEDŽER LETA 2023

V Sloveniji okoljski menedžerji v večjih, odgovornih družbah delujejo že vrsto let. Z leti se njihova vloga veča ter postaja bolj in bolj zahtevna. Ker že vsa leta spremljamo razvoj tega poklica, smo se odločili, da temu damo tudi širši glas in pomen. Vljudno vabimo, da preko vprašalnika izrazite svoj interes za sodelovanje v natečaju za nagrado OKOLJSKI TRAJNOSTNI MENEDŽER LETA 2023, ki jo Gospodarska zbornica Slovenije, Služba za okolje, podnebje in energijo, podeljuje letos prvič.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.