Novice


Arhiv: Okoljsko primerna zasnova in energijske nalepke tudi za pametne in druge mobilne telefone ter preklopne tablične računalnike

Evropska komisija je dne 16. 6. 2023 sprejela Uredbo o določitvi zahtev za okoljsko primerno zasnovo pametnih telefonov, mobilnih telefonov, ki niso pametni telefoni, brezžičnih telefonov in preklopnih tabličnih računalnikov v skladu z Direktivo 2009/125/ES Evropskega parlamenta in Sveta ter spremembi Uredbe Komisije (EU) 2023/826.

Arhiv: Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o JAVNI RABI SLOVENŠČINE

Znotraj Ministrstva za kulturo je v pripravi Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o javni rabi slovenščine (ZJRS-B). Gre za prilagoditev zakonodaje novim tehnologijam in storitvam, ki so danes ključne za dostop do storitev informacijske družbe, od kulturnih in medijskih vsebin ter do drugih informacij, ki jih uporabniki zbirajo, ustvarjajo in širijo prek digitalnih platform.

Arhiv: Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih - pripombe do 5. 7. 2023

Na portalu e-demokracija je bil objavljen Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih.

Arhiv: CIRCI Inovacijski vavčerji podeljeni

Po zaključenem drugem krogu javnega razpisa za inovacijske vavčerje v okviru projekta CIRCI – Uvajanje krožnega gospodarstva v industrijske procese z velikim veseljem naznanjamo prejemnika vavčerja, ki bo izvajal inovativni projekt za prehod v krožno industrijo.

Arhiv: Uredba o splošni varnosti proizvodov

Obveščamo vas, da je dne 12.6.2023 začela veljati Uredba o splošni varnostni proizvodov (angl. General Product Safety Regulation - GPRS), katere cilj je zagotoviti varnost vseh potrošniških izdelkov na trgu EU. Uredba se sicer uporablja od 13. decembra 2024.

Arhiv: CIRCI Innovation Vouchers Results

V preteklem tednu so potekale evalvacije prijav na javni razpis za inovacijske vavčerje v okviru projekta CIRCI – Uvajanje krožnega gospodarstva v industrijske procese. Z velikim veseljem naznanjamo prejemnike vavčerjev, ki bodo v prihodnjih mesecih izvajali inovativne projekte za prehod v krožno industrijo.

Arhiv: Obeležili svetovni dan meroslovja

SiMER - sekcija proizvajalcev, uporabnikov in distributerjev merilne opreme je skupaj z Uradom RS za meroslovje na Gospodarski zbornici Slovenije organizirala Dan meroslovja, ob spominu na podpis pomembne mednarodne pogodbe, Metrske konvencije, leta 1875 v Parizu.

Arhiv: ORGALIM POMLADNO POROČILO 2023

Mednarodna organizacija ORGALIM, katere član je tudi Zbornica elektronske in elektroindustrije, je objavila svoje polletno poročilo.

Arhiv: "Bo slovensko gospodarstvo preživelo energetsko krizo?"

Na forumu “Bo slovensko gospodarstvo preživelo energetsko krizo?” dne 16.5.2023 so strokovnjaki in gospodarstveniki opozorili na zmanjšanje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Na okrogli mizi je sodeloval tudi Matjaž Čemažar, direktor Domela, ki je v svojem odličnem nastopu opozoril prav na pomembnost verig vrednosti ter potrdil, da Evropa globalno in Slovenija znotraj EU zgubljata na konkurenčnosti.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.