Novice


ZA čisto in bolj prijetno okolje, ZA dobro energijo

Pomlad je čas, ko se z naravo prebuja tudi naš odgovoren odnos do okolja. Ne le na čistilnih akcijah v naravi, tudi doma in v službi postorimo marsikaj, da odpremo vrata novi energiji. Zborničarji bomo na pobudo Zbornice elektroindustrije 20. marca, začeli interno zbiralno akcijo odpadne elektronske in električne opreme. Pobrskajte po predalih in omarah v pisarnah, morda se v njih skrivajo miške, tipkovnice, potrgani kabli, baterije …, ki so nam vdano služile do iztrošenosti. Odpadno elektroniko lahko prinesete vsak delavni dan od 20. do 22. marca med 8. in 14. uro v mobilni zbiralnik na ploščad pred GZS.

Poročilo konference Dan najboljše prakse 2024

Na Dnevu najboljše prakse o medpanožni uporabi tehnologij.

Arhiv: Povpraševanje za zunanjega izvajalca – facilitator delavnice

V okviru projekta CIRCI - Krožna industrija - uvajanje krožnega gospodarstva v industrijske procese objavljamo povpraševanje za zunanjega izvajalca, ki bo facilitiral delavnico.

Obvestilo za člane

Obveščamo vas, da so člani Upravnega odbora Zbornice elektroindustrije dne 25.10.2023 na 3. redni seji potrdili prenovljeno tabelo članarin s pripadajočimi članarinskimi razredi in podrazredi. Nov članarinski model bo začel veljati v letu 2024.

Arhiv: Vključevanje prisilno razseljenih in oseb brez državljanstva na trg dela: priložnosti in sistemske rešitve

Vljudno vas vabimo na mednarodno konferenco »Vključevanje prisilno razseljenih in oseb brez državljanstva na trg dela: priložnosti in sistemske rešitve«, ki bo v četrtek, 9. 11. 2023 ob 9.00 uri na GZS, v Dvorani A. Tema konference bo zaposlovanje prisilno razseljenih in oseb brez državljanstva, ki imajo v Sloveniji prost dostop do trga dela.

Arhiv: Povpraševanje za zunanjega strokovnjaka

V okviru projekta CIRCI - Krožna industrija - uvajanje krožnega gospodarstva v industrijske procese objavljamo povpraševanje za zunanjega strokovnjaka za aktivnosti v zvezi z delovnim sklopom Komunikacija.

Arhiv: Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1M) - pripombe do 14.10.2023

Spoštovani člani in članice Zbornice elektroindustrije, obveščamo vas, da je Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v javno obravnavo predložilo Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1M).

Arhiv: Sporočilo FURS v zvezi z Zakonom o ukrepih za omilitev posledic dviga energentov v gospodarstvu in kmetijstvu (ZUOPDCE)

Sporočilo FURS v zvezi z Zakonom o ukrepih za omilitev posledic dviga energentov v gospodarstvu in kmetijstvu (ZUOPDCE)

Arhiv: EU Akt o čipih

Obveščamo vas, da je bila uredba Akt o čipih objavljena v Uradnem listu Evropske unije in da je z 21. septembrom 2023 stopila v veljavo.

Arhiv: Anketa o zelenem prehodu v industriji

Kljub izzivom, s katerimi nas v zadnjih tednih sooča narava, se moramo na GZS ukvarjati tudi s strateškimi vprašanji, ki so pomembni za razvoj in nasploh prihodnost slovenskega gospodarstva.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.