Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Novice


Arhiv: Dne 13. marca 2018 je potekala 12. seja Upravnega odbora ZGIGM

V torek 13. marca 2018, ob 13.00 uri, je na GZS, Dimičeva  ulica 13, Ljubljana, potekala 12. seja Upravnega odbora Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala (UO ZGIGM) v mandatu 2015-2019. Na 12. seji UO GZS ZGIGM smo obravnavali več pomembnih tematik, med drugim tudi spremembe v sestavi UO ZGIGM, razrešitev in imenovanje novih članov v Pogajalsko skupino za KPGD, spremembo zakona o Rudarstvu, aktualne spremembe gradbene zakonodaje in nov GZS register za gradbene delovodje. Predstavljen je bil podrobneje model paritetnega sklada, ki bi se v letu 2019 ustanovil za gradbeništvo, z namenom pokrivanja izpada dela zaradi slabega vremena, praznikov in pomanjkanja dela v zimskem času ter rednim in sistematičnim usposabljanjem zaposlenih v panogi, paritetni socialni sklad pa bi pokrival tudi strošek odpravnin in dodatnih inšpektorjev na terenu. Člani UO ZGIGM so se seznanili tudi z aktivnostmi strokovne službe ZGIGM v času od med 11. in 12. sejo, aktualnem kvartalu. Vodstvo Strokovne službe je predstavili še spremembo  Finančni načrt za leto 2018 zaradi sprememb v politiki delovanja GZS v letu 2018.

Predstavili smo tudi ZGIGM evropske projekte SSHH, SKILLCO, WINAPP, UPPGAMES, Asbestos registries... in zanimive rezultate za podjetja, ki jih razvijamo.

Celotno gradivo seje je na voljo na sedežu GZS ZGIGM. Zainteresirani člani ZGIGM prosim pišite na zgigm@gzs.si pokličite tajništvo ZGIGM na 01 5898 242.

Naslednja, 13., seja UO GZS ZGIGM bo predvidoma potekala v mesecu juniju 2018.

       




Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.