Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: COVID-19: Ukrepi na ravni EU

Ukrepi proti COVID -19 sprejeti s strani Food Drink Europe

Arhiv: Nov odlok italijanske vlade o ukinitvi izvajanja proizvodnih in storitvenih dejavnosti

Italijanska vlada je danes (23.03.2020) izdala nov odlok.

Arhiv: Interventni ukrepi

Zakoni, sprejeti na 32. izredni seji Državnega zbora (začela se je 19. 3. 2020, zakoni so bili sprejeti 20. 3. 2020)

Arhiv: Obvestilo označevanja živil

Širjenje koronavirusa močno vpliva na vsakodnevne procese v podjetjih. V ta namen smo kot strokovna služba ZKŽP kontaktirali številne deležnike, med drugim Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, prav tako pa tudi GS1 Slovenija, ki podeljuje številke izdelkov GTIN (Global Trade Identification Number) in s tem nove črtne kode EAN.

Arhiv: Preventivni ukrepi proti širitvi SARS -CoV - 2 (COVID -19)

Ob novonastali situaciji vezano na hitro širitev virusa COVID- 19 navajamo seznam preventivnih ukrepov, katerih se lahko poslužijo naši člani.

Arhiv: Elektronski novičnik projekta AlpBioEco

Ljubljana, 3. marec 2020 – Izšla je šesta številka e-novičnika projekta AlpBioEco iz programa Interreg Alpine Space.

Arhiv: Obisk mednarodnega sadjarskega sejma Fruchtwelt Bodensee v Nemčiji

Nemčija, 12.-14. februar 2020 – Sredi februarja smo skupaj s slovenskimi sadjarji, kmetijskimi svetovalci specialisti za sadjarstvo in predstavniki podjetij obiskali mednarodni sadjarski sejem Fruchtwelt Bodensee v Friedrichshafen v Nemčiji na katerem se je na stojnici in na dveh predavanjih predstavil projekt AlpBioEco. Na sejmu se je predstavilo 380 razstavljalcev, v treh dneh pa ga je obiskalo 16.000 obiskovalcev. Sejem je ponudil številne novosti s področja tehnologij pridelave in predelave, sadnih sort, zaščitnih sredstev proti škodljivcem in boleznim ter izdelkov iz sadja.

Arhiv: 20. SENZORIČNO OCENJEVANJE KRUHA, PEKOVSKEGA PECIVA, FINEGA PEKOVSKEGA PECIVA, KEKSOV, TESTENIN IN SVEŽIH SLAŠČIC V HLADNI VERIGI

V letu 2020 je potekalo že 20. senzorično ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v hladni verigi. Podjetja sektorja pekarstva so na ocenjevanje prijavila rekordnih 225 izdelkov. Število prijavljenih izdelkov po kategorijah je znašalo: kruh (122), pekovsko pecivo (24), fino pekovsko pecivo (39), keksi (6), slaščice -hladna veriga (19), testenine (15). V jubilejnem letu 2020 je bilo podeljenih rekordnih 194 priznanj. Skupno je bilo v 20-ih letih podeljenih že 1.566 priznanj. Največ priznanj (943) je bilo podeljenih v kategoriji kruha.

Arhiv: Razpis ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2020

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) razpisuje tekmovanje za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov pod imenom »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2020«.

Arhiv: Srečno 2020!

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.