Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Novice


Arhiv: ZDRUŽENJE SLOVENSKIH PIVOVARN NADALJUJE SVOJE DELO V OKVIRU ZBORNICE KMETIJSKIH IN ŽIVILSKIH PODJETIJ PRI GZS

Združenje slovenskih pivovarn je postalo del največje panožne asociacije - Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije. Na letošnji avgustovski skupščini Združenja slovenskih pivovarn so člani soglasno potrdili sklep o prehodu na Gospodarsko zbornico Slovenije. Na današnji ustanovni seji združenja na GZS so bili potrjeni načrti za krepitev najpomembnejših skupnih aktivnosti članstva pivovarske branže.

Arhiv: Žitna konferenca 2019

Arhiv: Veliki jesenski živilski seminar

Arhiv: Veliki jesenski živilski seminar

Arhiv: Slovenski sektor pekarstva se pridružuje projektu zaveza odgovornosti - do leta 2022 za 5 % manj dodane soli v slovenskem kruhu

Ljubljana, 16. oktober 2019 – Na današnji svetovni dan hrane je osem slovenskih podjetij iz sektorja pekarstva, ki strateško deluje v okviru GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, podpisalo listino »Zaveze odgovornosti«. S tem nadgrajujejo aktivnosti slovenske živilskopredelovalne industrije ter nadaljujejo aktivnosti sektorja brezalkoholnih pijač in mlečnopredelovalnega sektorja za zmanjševanje vsebnosti določenih hranil v svojih živilskih izdelkih. Na ta način tudi slovenski sektor pekarstva aktivno pristopa k doseganju strateških ciljev strategije Slovenije na področju prehranske politike. Slavnostni dogodek je potekal v prisotnosti državnega sekretarja dr. Jerneja Štromajerja (MIZŠ) in ministrov dr. Aleksandre Pivec (MKGP) ter Aleša Šabedra (MZ).

Arhiv: SLOVENSKI SEKTOR PEKARSTVA SE PRIDRUŽUJE PROJEKTU»ZAVEZA ODGOVORNOSTI«; DO LETA 2022 ZA 5 % MANJ DODANE SOLI V SLOVENSKEM KRUHU

Na današnji svetovni dan hrane je osem slovenskih podjetij iz sektorja pekarstva, ki strateško deluje v okviru GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, podpisalo listino »Zaveze odgovornosti«. S tem nadgrajujejo aktivnosti slovenske živilskopredelovalne industrije ter nadaljujejo aktivnosti sektorja brezalkoholnih pijač in mlečnopredelovalnega sektorja za zmanjševanje vsebnosti določenih hranil v svojih živilskih izdelkih. Na ta način tudi slovenski sektor pekarstva aktivno pristopa k doseganju strateških ciljev strategije Slovenije na področju prehranske politike. Slavnostni dogodek je potekal v prisotnosti ministrov dr. Aleksandre Pivec (MKGP) in Aleša Šabedra (MZ).

Arhiv: PO PRIMORSKO 2019

V sredo, 11. septembra, so se primorska živilska podjetja in zadruge pod skupnim imenom »PO PRIMORSKO« že peto leto zapored z degustacijami dobrot na Pogačarjevem trgu predstavila obiskovalcem centra Ljubljane. Prireditev že od leta 2015 poteka v tednu, ko obeležujemo Dan vrnitve Primorske k matični domovini. Z namenom ustvarjanja sinergije med lokalnim turizmom in živilsko industrijo pa so se podjetjem in zadrugam na letošnjemu dogodku pridružile tudi številne turistične organizacije iz širše primorske regije, ki so obiskovalcem predstavljale lokalne znamenitosti in doživetja ter poskrbele za pestre nagrade.

Arhiv: Vabilo: Žitna konferenca 2019

Vljudno vabljeni na Žitno konferenco 2019, ki bo v petek, 22. novembra s pričetkom ob 8.30 uri na Gospodarski zbornici Slovenije (dvorana A, 1. nadstropje).

Arhiv: Katalog živil izboljšane sestave v reviji VIVA

Katalog živil izboljšane sestave priloga zadnje številke revije VIVA, katalogu pa je namenjen tudi članek v njihovi spletni reviji.

Arhiv: Vabilo na delavnico za razvoj in vrednotenje eko-inovativnih poslovnih modelov na področju pridelave zelišč in jabolk

Ste vključeni v proizvodnjo, predelavo ali trženje rastlinskih izdelkov? Ste zainteresirani za inovativne metode namenjene razvoju inovativnih poslovnih konceptov? Si želite razširiti mrežo za izmenjavo idej in informacij o biogospodarstvu?

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.