Novice


GZS-ZKŽP na sejmu AGRA

Arhiv: JUBILEJNA 10. ECOTROPHELIA SLOVENIJA IZŽAREVA INOVACIJSKI POTENCIAL MLADIH

JUBILEJNA 10. ECOTROPHELIA SLOVENIJA IZŽAREVA INOVACIJSKI POTENCIAL MLADIH Ljubljana, 15. junij 2018 – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP) je na 18. vrhu kmetijskih in živilskih podjetij razglasila zmagovalce jubilejne 10. Ecotrophelia Slovenija 2018. Na letošnjem tekmovanju se je pomerilo 6 ekip študentov, zmagala pa je skupina, ki je razvila izdelek MOUSSE-HAVE – čokoladni mousse na osnovi odpadne vode čičerike (aquafaba) v dveh okusih.

GZS-ZKŽP na 56. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA

Spoštovani! Vabimo Vas, da nas obiščete na razstavnem prostoru GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij v hali A, na 56. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, ki bo od 25. do 30. avgusta 2018 v Gornji Radgoni. Vljudno vabljeni!

18. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij - uspeh smo ljudje

18. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij – uspeh smo ljudje

JUBILEJNA 10. ECOTROPHELIA SLOVENIJA IZŽAREVA INOVACIJSKI POTENCIAL MLADIH

Ljubljana, 15. junij 2018 – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP) je na 18. vrhu kmetijskih in živilskih podjetij razglasila zmagovalce jubilejne 10. Ecotrophelia Slovenija 2018. Na letošnjem tekmovanju se je pomerilo 6 ekip študentov, zmagala pa je skupina, ki je razvila izdelek MOUSSE-HAVE – čokoladni mousse na osnovi odpadne vode čičerike (aquafaba) v dveh okusih.

Arhiv: POSLOVANJE KMETIJSKIH IN ŽIVILSKIH PODJETIJ V LETU 2017

Ljubljana, 11. junij 2017 – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije je danes predstavila izkaze poslovanja kmetijskih in živilskih podjetij v letu 2017.

Na GZS je potekal seminar s področja izboljšanja sestave živil

Ljubljana, 13. april 2018 - GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je organizirala seminar s področja izboljšanja sestave živil. Na seminarju je bil predstavljen okvir nacionalne prehranske politike, izkušnje drugih držav članic glede aktivnosti izboljšanja sestave živil ter nekaj primerov iz prakse.

OPREDELITEV POSLOVNIH IZZIVOV AGROŽIVILSTVA V OKVIRU SRIP HRANA

Digitalizacija je pomemben del 2. fokusnega področja strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva SRIP HRANA. V ta namen smo v sodelovanju z IKT horizontalno mrežo 2. marca 2018 pripravili Poslovni zajtrk, kjer so direktorji kmetijsko-živilskih podjetij razpravljali o njihovih ključnih poslovnih izzivih in oblikovali kriterije za prioritizacijo le teh. Teden dni kasneje pa smo v sodelovanju s kmetijsko-živilskimi podjetji in ostalimi partnerji SRIP HRANA te poslovne izzive podrobneje opredelili ter povezali z akcijskim načrtom in rešitvami digitalnega poslovanja.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.