Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Združenje slovenskih pivovarn

AKTIVNI ČLANI
Pivovarna Laško Union,
pivovarna Reservoir Dogs,
pivovarna Over Mura,
pivovarna Tektonik,
pivovarna Maister,
pivovarna Green gold,
Brewery Clef,
pivovarna Vizir,
pivovarna Time Brewery,
pivovarna Reset,
pivovarna Racon,
pivovarna Maribor,
pivovarna Lobik,
pivovarna Loo-blah-nah,
pivovarna Zajc,
Inštitut za hmeljarstvo in
pivovarstvo Slovenije


 

Povezava do spletne strani: Združenje Slovenskih pivovarn – za odgovorno in pivu prijazno okolje (zpslo.si) 

VODSTVO


V letu 2022 se je pandemija uradno si cer končala, smo se pa tudi pivovarji še celo leto spopadali z motnjami v dobaviteljski verigi ter prilagajali spremenjenim navadam potrošnikov. Vojna v Ukrajini pa je odprla neslutene izzive povezane z višjo ceno ter omejeno dostopnostjo energentov vseh. Kljub temu pa smo pivovarji ostali zvesti skupni viziji trajnostne, kakovostne proizvodnje in trženja piva ter dviga pozitivnega ugleda piva in pivovarjev doma in na tujem. Ostali smo povezani in usmerjeni v prihodnost.
    Predsednik: Andrej Sluga, pivovarna Reservoir dogs

 

SEKRETARKA

Dea Bergant
dea.bergant@gzs.si
01 5898 234



ČLANSTVO V SVETOVNEM ZDRUŽENJU
 

brewersofeurope.org/site/index.php



OPIS AKTIVNOSTI V LETU 2022

V letu 2022 so se ponovno zagnale aktivnosti projekta BeerPassSlovenia. Kljub velikim izzivom tega leta so nadaljevali s promocijskimi aktivnostmi. V pivovarni Zajc so obeležili že tradicionalni Mednarodni dan piva in zanj skupaj zvarili posebno festivalsko nizkoalkoholno pivo. Z njim so želeli opozoriti na odgovorno pitje alkohola. Na Dnevih slovenskega turizma so se predstavili na skupnem razstavnem prostoru in večere obogatili s programi spajanja hrane in piva. Predstavili so se tudi na prvi Akademiji JRE. Pomemben rezultat leta je bila tudi objava posodobljenega Pravilnika o kakovosti piva.



CILJI V LETU 2023

  • Dokončanje prve faze projekta BeerPass Slovenia in njena promocija,
  • večanje prepoznavnosti članov, dvig pozitivnega ugleda piva in pivovarjev v Sloveniji,
  • krepitev povezanosti članov in možnosti za odgovorno prezentacijo in izobraževanje,
  • organizacija in izvedba Mednarodnega dneva piva,
  • prizadevanja za pripravo smernic za točeno pivo, ki so pomembne za zagotavljanje kakovosti piva,
  • pravična obdavčitev in obravnava piva in pivovarjev,
  • izmenjavo najboljših praks in izvajanje aktivnosti na področju »zelenega prehoda« ter aktivnega delovanja v vseh stebrih trajnostnega razvoja.