Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Slovenija po razvitosti vodovoda v evropskem vrhu

Slovenija po razvitosti vodovoda v evropskem vrhu

Evropsko združenje s področja oskrbe s pitno vodo in ravnanja z odpadno vodo EUREAU je marca 2018 objavilo poročilo »The Governance of Water Services in Europe«, ki podaja celovit pregled izvajanja vodnih storitev po 29 državah, iz katerih prihajajo njegovi člani – nacionalna združenja izvajalcev teh javnih služb, ter omogoča primerjavo po posameznih kazalnikih. Podatki kažejo, da Slovenija v evropskem merilu pri izvajanju javne službe oskrbe s pitno vodo ne zaostaja in se lahko primerja z najbolj razvitimi.

Stari aparati ne sodijo v smeti!

Stari aparati ne sodijo v smeti!

Stari aparati ne sodijo v smeti! Vsebujejo nevarne snovi, ki škodujejo okolju, ljudem in živalim. Hkrati pa so to dragocene surovine, ki jih lahko ponovno uporabimo. Zato je pomembno, da se jih ločeno odda oz. E-ciklira. Družba ZEOS, d.o.o. je v sklopu projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki pripravila poseben zemljevid vseh lokacij za oddajo starih aparatov z vsemi navodili o pravilni oddaji in ga posebej predstavlja ob Svetovnem dnevu Zemlje, ki je pred vrati.

Povzetek delavnice IZZIVI IN PRILOŽNOSTI PRI ODVAJANJU ODPADNE VODE – Kaj nas učijo izkušnje, ki se je je udeležilo več kot 80 udeležencev

Povzetek delavnice IZZIVI IN PRILOŽNOSTI PRI ODVAJANJU ODPADNE VODE – Kaj nas učijo izkušnje, ki se je je udeležilo več kot 80 udeležencev

Zbornica komunalnega gospodarstva (ZKG) in Slovensko društvo za zaščito voda (SDZV) sta v sodelovanju z javnim podjetjem VO-KA Celje v sredo, 28. marca 2018, v prostorih celjskega Pokrajinskega muzeja organizirala skupno delavnico upravljavcev javnih kanalizacijskih sistemov z naslovom »Izzivi in priložnosti pri odvajanju odpadne vode – kaj nas učijo izkušnje?« Pripravili smo povzetek delavnice, druge v nizu tovrstnih strokovnih srečanj, ki se bodo podrobno posvečala tematikam oskrbe s pitno vodo in odvajanju ter čiščenju odpadnih voda.

Mobilno zbiranje starih aparatov, sijalk in baterij v Novem mestu z okolico

Mobilno zbiranje starih aparatov, sijalk in baterij v Novem mestu z okolico

Vabimo vas na mobilno zbiranje starih aparatov, sijalk in baterij v Novem mestu z okolico, ki bo potekalo prihodnji teden – v ponedeljek 23. aprila, torek 24. aprila in sredo 25. aprila. Obenem vas vabimo tudi, da nas obiščete v petek 20. aprila na 13. PRIREDITVI DAN ZEMLJE, ki se bo zgodila na Novem trgu v Novem mestu, kjer bomo prisotni tudi mi z E-transformerjem – potujočo učilnico in spremljevalnimi dogodki. Več o tem dogodku: http://eko.komunala-nm.si/.

VABILO k sodelovanju na 34. tradicionalnem srečanju delavcev  komunalnega gospodarstva Slovenije

VABILO k sodelovanju na 34. tradicionalnem srečanju delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije

Letos se bo v Celju izvedlo že 34. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije, ki skozi vsa ta leta ohranja in krepi prvotni cilj organizacije iger, in sicer: dvig kakovosti dela, razvijanje delovno-ustvarjalnih sposobnosti in aktivnosti na področju komunalnih dejavnosti, izmenjavi izkušenj med zaposlenimi v tej panogi ter utrditvi delovnih navad, prijateljstva in medsebojnih odnosov.

Rekordnih več kot 400 prostovoljcev čistilo občino Brežice

Rekordnih več kot 400 prostovoljcev čistilo občino Brežice

V slogi je moč, so star slovenski pregovor potrdili vsi sodelujoči na čistilni akciji, ki jo je organizirala Komunala Brežice. Mlajši in starejši, številne krajevne skupnosti in predstavniki različnih društev so z roko v roki čistili občino Brežice in skupaj nabrali kar 7 ton odpadkov.

Arhiv: Vabilo na mobilno zbiranje starih aparatov, sijalk in baterij ter drugih nevarnih odpadkov

Arhiv: Vabilo na mobilno zbiranje starih aparatov, sijalk in baterij ter drugih nevarnih odpadkov

Obveščamo vas, da bomo v mesecu aprilu v občinah Borovnica, Log - Dragomer in Vrhnika organizirali akcijo zbiranja odpadne električne in elektronske opreme (starih aparatov, sijalk in baterij) ter drugih nevarnih odpadkov, in sicer: 17. aprila 2018 od 15.00 do 18.00 ure v Dragomeru (pred gasilskim domom na bližjem parkirišču), 18. aprila 2018 od 15.00 do 18.00 ure v Borovnici (na železniški postaji), 19. aprila 2018 od 15.00 do 18.00 ure na Vrhniki (pred OŠ na Tržaški cesti).

Strokovni posvet Ekonomika občinskih gospodarskih javnih služb

Strokovni posvet Ekonomika občinskih gospodarskih javnih služb

10. in 11. maja 2018 bo v Rimskih termah potekal strokovni posvet Ekonomika občinskih gospodarskih javnih služb. Na posvetu bo obravnavana aktualna pravna, ekonomska in cenovna tematika ter izpostavljeni problemi, s katerimi se srečujejo v občinah in komunalnih podjetjih ter kako jih rešujejo. Vsi člani Zbornice komunalnega gospodarstva prejmete dodaten 10% popust na kotizacijo.

Hrana sodi na krožnik, ne v smeti

Hrana sodi na krožnik, ne v smeti

Vsak prebivalec Slovenije letno zavrže 73 kilogramov hrane. Na letni ravni to pomeni 151.000 ton zavržene hrane, od tega je užitne kar za 55.000 ton. Prebivalec Slovenije je v enem letu po teh podatkih zavrgel povprečno 27 kg še užitne hrane, kar znaša med 150 in 250 evrov vrednosti. Tako zavržemo tudi okoli 10 odstotkov energije. Če ne bi zavrgli nič hrane, ne bi potrebovali 6. bloka TEŠ. Ste se sedaj že zamislili? Če se niste, bi se morali. Vsak lahko in bi moral prispevati k zmanjšanju količine zavržene hrane. Javno podjetje Komunala Brežice se vseskozi zavzema za ohranjanje okolja in čiste narave.

Akademija za komuniciranje 2018

Akademija za komuniciranje 2018

Jesenske lokalne volitve bodo zagotovo zaznamovale tudi vsakodnevno delovanje komunalnih podjetij. V predvolilnem obdobju bo še toliko pomembneje, da boste prepričljivo predstavili svoje delo širši javnosti, svojim uporabnikom in odločevalcem, da boste dobro in prepričljivo komunicirali z mediji kot tudi na spletu in družbenih omrežjih ter bili pripravljeni tudi na učinkovito reševanje kriznih situacij. Akademija za komuniciranje bo vaš najboljši vodič, da boste letos pri svojem delu obstoječa znanja in orodja uporabili še bolj učinkovito. Vsi člani Zbornice komunalnega gospodarstva prejmete 10-odstotni popust na prijavnino.