Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Skupaj smo uspešno izvedli še en Evropski teden zmanjševanja odpadkov

V letošnjem ETZO, ki je letos potekal med 19. – 27. novembrom 2022 je bilo v Sloveniji skupno prijavljenih rekordnih 88 akcij, neuradno pa so potekale tudi številne druge pobude, delavnice, dogodki, aktivnosti in medijski odzivi.

Certifikat Voda iz pipe prejela Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve

Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve je 83. prejemnica certifikata Voda iz pipe.

Socialni partnerji podpisali novo Tarifno prilogo h Kolektivni pogodbi komunalnih dejavnosti

V torek, 18. oktobra 2022, so socialni partnerji Gospodarska zbornica Slovenije – Zbornica komunalnega gospodarstva in Združenje delodajalcev Slovenije – Sekcija za storitve kot predstavnika delodajalcev ter Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije, ki je član Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, in KNSS – Neodvisnost Konfederacija novih sindikatov Slovenije kot predstavnika delojemalcev podpisali Tarifno prilogo h Kolektivni pogodbi komunalnih dejavnosti. S podpisom tarifne priloge so pogodbeni partnerji dosegli uskladitev glede višine povišanja najnižjih osnovnih plač, regresa v komunalnih dejavnostih ter povračila stroška prehrane med delom in povračila stroška prevoza na delo ter z dela.

Certifikat Voda iz pipe prejela Zavarovalnica Triglav, d.d.

Zavarovalnica Triglav, d.d. je 82. prejemnica certifikata Voda iz pipe.

Odprte prijave na delavnico »Kam s tekstilnimi odpadki?« v sklopu Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov

V ponedeljek, 24. oktobra 2022, pripravljamo delavnico »Kam s tekstilnimi odpadki?«, ki je namenjena vsem zainteresiranim prijaviteljem akcij v sklopu Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov.

Postavljen kotiček za oddajo še delujočih aparatov na ZC Vrhnika

Na Zbirnem centru Vrhnika je bila danes uradna predaja kotička. Na srečanju so predstavniki lokalnih partnerjev projekta in predstavniki občin podpisali posebno listino, v kateri so se zavezali k skupnemu cilju – zbrati čim več aparatov, ki jih bodo lahko predali v ponovno uporabo.

11. konferenca komunalnega gospodarstva

Letošnja 11. konferenca komunalnega gospodarstva, ki je potekala 22. in 23. septembra v Kongresnem centru Olimia v Podčetrtku je ponovno potrdila svoj sloves največjega strokovnega komunalnega dogodka pri nas in privabila skoraj 300 udeležencev.

Postavljena kotička za oddajo še delujočih aparatov na Centru ponovne uporabe Ljubljana in Zbirnem centru Povšetova

Na Centru ponovne uporabe Ljubljana in Zbirnem centru Povšetova (lokaciji sta postavljeni ena poleg druge) je bila danes uradna predaja dveh kotičkov za ponovno uporabo, na kateri so predstavniki zgoraj omenjenih organizacij skupaj z podžupanom Mestne občine Ljubljana Dejanom Crnekom podpisali posebno listino, v kateri so se zavezali k skupnem cilju – zbrati čim več aparatov, ki jih bodo lahko predali v ponovno uporabo.

Ljubljana bo oktobra v znamenju dobrodelnosti zbirala male aparate

Po dveletni pavzi se ponovno vrača ljubljanska oktobrska ozaveščevalno-zbiralna nagradna akcija.

ETZO okrogla miza "Tekstilni odpadki so iz mode!"

Včeraj smo v sklopu Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov 2022, v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, z okroglo mizo "Tekstilni odpadki so iz mode!" s strokovnjaki opozorili, da v Sloveniji letno zavržemo kar 17.000 ton tekstila, na ekološki način pa predelamo zgolj 15 % takšnega tekstila.

Arhivi