Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Seminar internetna obratna dražba

ZBORNICA KOMUNALNEGA GOSPODARSTVA v sodelovanju z Inštitutom za javne službe, podjetjem Portal razpisov, d. o. o., in javnim podjetjem Snaga, d. o. o., vabi na predstavitev

INTERNETNA OBRATNA DRAŽBA – PRILOŽNOST ZA ZNIŽANJE STROŠKOV V POSTOPKIH JAVNEGA NAROCANJA

Direktiva 2014/24/EU Evropskega parlamenta in Sveta z dne 26. februarja 2014, ki jo bo treba prenesti v našo zakonodajo, med drugim doloca, da bi morala postati po prehodnem obdobju 30 mesecev obvezna popolna elektronska komunikacija v postopku javnega narocanja, tj. komunikacija z elektronskimi sredstvi v vseh fazah postopka, vkljucno in zlasti s pošiljanjem ponudb.
Eno izmed elektronskih orodij, ki je v številnih državah zaradi svoje ucinkovitosti in preglednosti skoraj izrinilo klasicno zbiranje ponudb, je e-obratna dražba. Ameriške študije potrjujejo možnost prihrankov od 10 % do 40 %, brez tveganj nižje kakovosti ter znižane stroške za pripravo ponudb do 80 %.
Podjetje Portal razpisov, d. o. o., je na osnovi dolgoletnih izkušenj v tujini razvilo aplikacijo e-obratne dražbe, primerno za slovenski prostor. Prvi primeri njene uporabe potrjujejo možnost zniževanja stroškov v postopkih javnega narocanja.
Vse, ki vas zanima zniževanje stroškov v svojem poslovnem okolju in ne želite cakati na zadnji dan za uvedbo obvezne uporabe elektronskih orodij v javnem narocanju, vljudno vabimo na predstavitev internetne obratne dražbe javnih narocil, ki bo

v sredo, 17. septembra 2014, ob 8.30. uri na GZS, Dimiceva ulica 13, Ljubljana, dvorana B/ 1. nadstropje.

 

Po uvodnem nagovoru Janka Kramžarja, predsednika ZKG, bosta mag. Milan Gobec, Portal razpisov, d. o. o., in Jani Erklavec, javno podjetje Snaga, d.o. o., predstavila:

  • pravne podlage za izvajanje obratne dražbe javnih narocil,
  • tehnicno enostavnost uporabe,
  • ekonomsko upravicenost internetne obratne dražbe s predstavitvijo prakticnega primera izvedbe razpisa z uporabo internetne obratne dražbe v JP Snaga in doseženih ekonomskih ucinkih.

Udeležba na predstavitvi je brezplacna. Prosimo, da zaradi organizacije dogodka svojo udeležbo sporocite do ponedeljka, 15. septembra 2014 na e-naslov: komunala@gzs.si

Vljudno vabljeni!

Alenka Gorza Jereb
V.d. direktorice

Fotogalerija

 

Arhivi