Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Zbornica komunalnega gospodarstva postala članica Združenja Municipal Waste Europe

Februarja 2014 je predsednik Zbornice komunalnega gospodarstva g.Janko Kramžar, podpisal pristopno izjavo za članstvo v Zdrženju Municipal Waste Europe. Zbornica komunalnega gospodarstva je postala petnajsta članica združenja.

Prednost, ki jo članstvo v združenju Municipal Waste Europe prinaša svojim članom, je vpogled v predzakonske razprave evropskih institucij, poleg tega pa pridobijo tudi ugleden vpliv pri podajanju zahtev in pobud v okviru evropskega javnega sektorja glede ravnanja s komunalnimi odpadki. Člani lahko v tem postopku aktivno sodelujejo tako, da v strokovne skupine, ki so oblikovane v skladu z aktivno politiko zadevnih področij, imenujejo strokovnjake, ki sodelujejo na srečanjih odbora za zadevno politiko in prispevajo k oblikovanju dokumentov s stališči ter mnenji. Z neposrednim sodelovanjem v procesu oblikovanja politike imajo tako močan glas znotraj Evrope.

Člani združenja v odbor za politiko imenujejo enega kandidata, in sicer v skladu z določili statuta združenja Municipal Waste Europe.

Člani združenja bodo prek e-poštnega sporočila, poimenovanega Interne novice, tedensko prejemali najnovejše informacije, s čimer bodo vedno seznanjeni z zadnjimi smernicami glede razvoja zadevne politike na evropski ravni.

Poleg zunanje funkcije vplivanja na razvoj in oblikovanje evropske zakonodaje na za nas pomembnih področjih, združenje Municipal Waste Europe hkrati spodbuja ter zagotavlja osnovo za izmenjavo izkušenj in znanj med svojimi člani.

Združenje Municipal Waste Europe ima s pristopom Slovenije 15 članov, s čimer bo povečalo svojo skupno zastopanost v Evropski uniji in še dodatno okrepilo svoj položaj in vpliv na evropske deležnike. Je neprofitno združenje, ki zastopa evropske občine in njihova javna komunalna podjetja pri njihovi odgovornosti glede ravnanja s komunalnimi odpadki. Njihovi člani so nacionalna javna združenja, ki delujejo na področju odpadkov.

O dogajanju in aktivnostih MWE bodo člani naše zbornice sproti obveščeni  na spletni strani zbornice.

 

Več o združenju lahko preberete na: www.municipalwasteeurope.eu

 

Fotogalerija