Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Komunalna infrastruktura – priložnost za investicijski zagon

Vabimo vas, da se nam pridružite na strokovnem posvetu in okrogli mizi, ki jo organizira Zbornica komunalnega gospodarstva, v torek, dne 9. aprila 2013 ob 10.00 na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13 v Ljubljani.

Strokovni posvet smo naslovili:

Komunalna infrastruktura – priložnost za investicijski zagon

Amortizacijska vrzel, ki smo ji priča v Sloveniji na področju komunalne infrastrukture, je hkrati priložnost za nadgradnjo in obnovo, lokalnim skupnostim pa nudi priložnost za nov investicijski zagon. Skoraj ni kraja in mesta v Sloveniji, ki obnove in nadgradnje tistega, kar je očem skrito, ne bi potrebovali. Dolgoletna regulacija na področju cen komunalnih storitev ima za posledico tudi zastarelo in dotrajano komunalno infrastrukturo, kar poleg nivoja kakovosti komunalnih storitev za uporabnike, predstavlja tudi veliko breme za okolje.

Za enkrat v Sloveniji še lahko pijemo vodo iz pipe, bo to lahko zagotovljeno tudi v prihodnje? Kako?

Sodelujoči strokovnjaki in predstavniki nevladnih okoljskih organizacij bodo razpravljali o stanju, spremembah in priložnostih ter hkrati razkrivali oziroma predlagali, čemu vsemu se bo morala v prihodnje prilagoditi tudi komunalna infrastruktura, delno tudi s prilagoditvami cen komunalnih storitev in kje so priložnosti, ki jih moramo izkoristiti, če želimo zagotavljati čisto okolje in pitno vodo prihodnjim generacijam.

Pri predstavitvah in na okrogli mizi bodo sodelovali:

  • mag. Dejan Židan*, minister za kmetijstvo in okolje
  • dr. Albin Rakar, izredni profesor na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo
  • Janko Kramžar, predsednik Zbornice komunalnega gospodarstva
  • Boris Kolar, koordinator vseslovenske akcije »Očistimo vode«
  • Leopold Kremžar, podpredsednik Skupnosti občin Slovenije
  • Jurij Lep, podpredsednik Združenja občin Slovenije

 *v dogovarjanju

Ker je vsebina posveta aktualna in dolgoročno pomembna tako z vidika zagotavljanja kakovostnih storitev, kot z vidika varovanja okolja oziroma čistih voda tudi za prihodnje generacije, vas vabimo, da se nam pridružite na posvetu ali na okrogli mizi s pričetkom ob 12.30 uri.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite do petka 5. aprila 2013 na kontaktni naslov komunala@gzs.si ali po telefonu 01/5898 484.

Veselimo se srečanja z vami!


Pripeti dokumenti

Fotogalerija