Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Skupni prikaz ob svetovnem dnevu voda

Bliža se Svetovni dan voda, ki bo potekal v torek, 22. marca 2016.

V sklopu pobude Skupaj za boljšo družbo bomo letos na ta dan organizirali skupni prikaz na temo virtualne vode. S prikazom koliko litrov vode se skriva v živilih in dobrinah, ki jih trošimo vsak dan (v skodelici kave, hlebcu kruha, paru čevljev, itd.) bomo prebivalce povabili k razmisleku o svojih nakupovalnih navadah in odnosu do vode.

V skupnem prikazu bomo razstavili nekaj najbolj običajnih živil in predmetov, ki jih uporabljamo vsak dan, ob tem pa bomo razstavili še prazne steklenice/plastenke, s katerimi bomo ponazorili koliko vode je bilo porabljene za njihovo pridelavo in proizvodnjo. Podrobnejše napotke za organizacijo prikaza pošiljamo v priponki.

Zbornica bo v sklopu prikaza pripravila še podporne materiale  - sporočilo za javnost, novico za splet in infografiko - ki jih boste lahko uporabili v vaši komunikaciji s končnimi uporabniki in mediji.

S skupnim prikazom bomo dosegli večji učinek pri opozarjanju širše javnosti in zagotovili večjo medijsko odmevnost, zato vas lepo vabimo, da se nam pridružite.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam do srede, 09. 03. po e-pošti: komunala@gzs.si, sporočite, ali boste sodelovali pri skupnem prikazu.

 

Pripete datoteke

Fotogalerija