Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Komunala Brežice med finalisti za nagrado in priznanje za družbeno odgovornost Horus 2016

Komunala Brežice na leto izvede več kot 30 inovativnih projektov, s katerimi skrbi za okoljsko ozaveščanje svojih občanov. Prav inovativnost na tem področju je eden od razlogov, da je brežiška komunala, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, med finalisti Slovenskih nagrad za družbeno odgovornost Horus 2016. Po mnenju 16-članske strokovne komisije se poteguje kar za dve nagradi, in sicer za nagrado Horus 2016 za strateško celovitost v kategoriji majhnih podjetij in za priznanje Press.

V prvem krogu ocenjevanj so se med finaliste uvrstila vsa podjetja in zavodi, ki so dosegla vsaj 51 odstotkov vseh možnih točk. V drugi krog, ki bo potekal vse do konca novembra, se je tako  poleg inovativnega, družbeno odgovornega in okolju prijaznega brežiškega komunalnega podjetja uvrstilo še 18 prijavljenih kandidatov.  Zmagovalci nagrade Horus, ki jo letos podeljujejo že osmič in s katero želijo nagraditi celovite pristope podjetij k odgovornosti za vplive na ljudi in naravo, bodo znani v začetku decembra.

Nagrada Horus je del nacionalne strategije ozaveščanja za večjo družbeno odgovornost, ki jo na ta način izvajajo številna strokovno-interesna združenja v sodelovanju z Inštitutom za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) in s Slovenskim društvom za odnose z javnostmi (PRSS), ki nagrade tudi podeljujeta v sodelovanju s številnimi partnerskimi organizacijami, kot so Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo za marketing Slovenije, Društvo novinarjev Slovenije, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Štajerska gospodarska zbornica, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Zavod PIP, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager.

Javno podjetje Komunala Brežice upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov, tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče in tržnico v Brežicah, občinske in zasebne večstanovanjske objekte ter poslovne prostore. Osnovno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.

Fotogalerija