Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Zelemenjava poživila brežiško tržnico

Na Na solidaren in zabaven način so si obiskovalci na sobotno dopoldne izmenjali tudi uporabne izkušnje in vrtnarske nasvete. »Vsi, ki so se udeležili dogodka, so lahko domov odšli tudi s številnimi novimi in zagotovo tudi preverjeno dobrimi recepti. Veseli smo, da smo s tem nekaj svežine prinesli tudi v kuhinje domačinov, ki z navdušenjem obiščejo vsak naš dogodek,« je poudaril direktor podjetja, ki z inovativnimi akcijami ljudi na vsakem koraku spodbuja k skrbi za okolje.

Na tržnici so se obiskovalcem predstavili tudi nekateri ponudniki domače obrti, od ustvarjalcev šivanih in kvačkanih izdelkov, ročno izdelanega nakita in šivanih izdelkov s sivko ter izdelovalcev eko vzglavnikov.

»Poskrbeli smo tudi za naše najmlajše obiskovalce. V posebnem otroškem kotičku so skupaj s knjižničarko Andrejo lahko prebirali raznolike pravljice,« je še dodal Zupančič.

Tako kot vsako soboto je tudi tokrat potekala uspešna akcija »Prinesi – odnesi«. Med uporabnimi stvarmi, ki si jih domačini lahko izmenjajo, smo lahko tokrat našli: hišni telefon, barvni printer, slike v okvirjih, otroške igrače, vrtno gugalnico, krožnike in veliko oblačil. 

Javno podjetje Komunala Brežice je na izboru Zlata nit prejelo nagrado za najboljšega zaposlovalca v kategoriji srednje velikih podjetij. Upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov, tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče in tržnico v Brežicah, občinske in zasebne večstanovanjske objekte ter poslovne prostore. Osnovno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.

 

Več informacij:

Petra Grajžl, vodja sektorja splošnih služb
Javno podjetje Komunala Brežice
Telefona: 07 620 92 75, 041 365 817
E-pošta:
petra.grajzl@komunala-brezice.si

Fotogalerija

 

Arhivi