Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: V letošnjem Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov zbrali rekordno število prijav

Za nami je uspešen Evropski teden zmanjševanja odpadkov, v katerem je letos sodelovalo več kot 30 podjetij, nevladnih organizacij in šol, od tega kar 13 komunalnih podjetij.

Osrednja tema letošnje ozvašečevalne akcije je bila ponovna uporaba, ki nas spodbuja, da na rabljene ali odvečne predmete ne gledamo kot na odpadek pač pa na priložnost, da lahko predmet v enaki obliki uporabi nekdo drug ali pa mu z manjšimi posegi omogočimo novo življenje.

Komunalna podjetja so se v tem tednu povezala z lokalnimi obrtniki in po vsej Sloveniji priredile popravljalnice, kjer so se prebivalci lahko naučili, kako popraviti poškodovane predmete in jim vdahniti novo življenje. Ob tem so organizirali tudi izmenjvalnice starih predmetov, delavnice in druge aktivnosti.

Evropskemu tednu zmanjševanja odpadkov se je letos pridružilo 13 komunalnih podjetij, aktivnosti pa so potekale v Mariboru, Brežicah, Trbovljah, Tržiču, Kočevju, na Ptuju, v Slovenskih Konjicah, Piranu, v Krškem, v Domžalah, v Laškem, v Kranju in v Celju.

Kot koordinatorji največje iniciative za zmanjševanje odpadkov ETZO smo uspeli v letošnjem letu v primerjavi z lanskim še povečati število prijavljenih akcij. V številnih mestih in krajih je tako potekalo več kot 30 aktivnosti. K sodelovanju pristopilo kar 11 komunalnih podjetij, povečalo pa se je tudi število sodelujočih organizacij in šol.


 

Fotogalerija