Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Vabljeni k organizaciji izmenjevalnice ponesrečenih novoletnih daril ZABAVA MENJAVE v sklopu pobude Skupaj za boljšo družbo

Prestopili smo v novo leto in božično-novoletna nakupovalna mrzlica je za nami, zato lahko obdobje po vrhuncu množične potrošnje izkoristimo za razmislek o tem, kaj v novem letu zares potrebujemo in kako lahko poskrbimo za to, da bodo nerabljeni predmeti dobili novo namembnost, namesto da bi pristali med odpadki.

 

V Zbornici komunalnega gospodarstva spodbujamo odgovorno potrošnjo, zato želimo novo leto pričeti s praktičnimi rešitvami in novo motivacijo.

 

Vstop v novo leto zato praznujmo z organizacijo 


izmenjevalnice ponesrečenih novoletnih daril 

ZABAVA MENJAVE


Z izmenjevalnico želimo spodbuditi odgovorne prakse ter trajnostno in premišljeno rabo izdelkov. Namen izmenjevalnice je, da predmeti, ki nekomu ne koristijo, ne ostanejo pozabljeni na podstrešju ali končajo med odpadki, temveč da najdejo srečen dom pri tistih, ki jih potrebujejo.

 

Zabava menjave predstavlja odlično priložnost, da ustvarimo prostor, kjer se lahko z ljudmi povežemo in si pomagamo, izdelke in darila, ki jih ne potrebujemo, pa zamenjamo in jim tako omogočimo novo življenje.

 

 

 

 

Spodaj najdete predlog vabila, ki ga, dopolnjenega s podatki o terminu in lokaciji vaše izmenjevalnice, lahko objavite na svoji spletni strani, v lokalnem glasilu ali pa ga razpošljete medijem ter na delavnico povabite čim večje število udeležencev. V prilogi najdete tudi praktične napotke za organizacijo dogodka, sam dogodek pa lahko pospremite s predlaganimi objavami na družbenih omrežjih in novico v medijih, ki jo dopolnite s konkretnimi informacijami, vtisi in fotografijami z dogodka. Pri izbiri prostora skušajte izkoristiti prostore, ki jih mate na voljo, ali se povežite z lokalnimi društvi in organizacijami.

 

To je prva letošnja aktivnost ponudbe Skupaj za boljšo družbo in upamo, da ste v njej prepoznali priložnost za povezovanje z lokalnim okoljem in spodbujanje odgovorne potrošnje, na katero se boste odzvali v čim večjem številu.


Izmenjevalnico predmetov lahko organizirate tudi v prihajajočih mesecih in jo prilagodite izbrani tematiki.

 

Želimo vam obilico svežega zagona in uspešen pričetek novega leta ter se veselimo povratnih informacij o izvedenih izmenjevalnicah!

 


IZMENJEVALNICA ZABAVA MENJAVE – NAPOTKI

 
Fotogalerija

 

Arhivi