Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Letošnji Evropski teden zmanjševanja odpadkov se bo odvijal med 16. in 24. novembrom 2019

Zbornica komunalnega gospodarstva bo tudi letos skupaj z Ministrstvom za okolje in prostor koordinatorka Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki se bo odvijal od 16. do 24. novembra 2019.

Ker je letošnja tema preprečevanje odpadkov na splošno, smo se v Zbornici skupaj z Ministrstvom za okolje in prostor odločili pozornost nameniti trem konkretnejšim temam:

 

  • ravnanje s kosovnimi odpadki in njihova ponovna uporaba,
  • preprečevanje tekstilnih odpadkov in odpadnih oblačil ter
  • preprečevanje odpadne embalaže in odpadnih plastičnih izdelkov za enkratno uporabo.

 

Naša želja je, da letos aktivneje vključimo tudi vas, naše člane, in da v ozaveščevalnih materialih uporabimo primere dobrih praks in napotke, ki izhajajo iz našega okolja.

 

V tem okviru vas lepo vabimo, da se nam pridružite in nam pošljete materiale, ki jih uporabljate pri svojem delu za osveščanje vaših uporabnikov o zgornjih temah. Vsebine bomo smiselno vključili na spletni strani, družbenih medijih, priročnikih in izročkih, ki jih bomo uporabljali v sklopu aktivnosti letošnjega Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov. V kolikor se boste odločili za sodelovanje, vas bomo seveda primerno izpostavili. Materiale nam lahko posredujete na e-naslov komunala@gzs.si.

 

Vljudno vabljeni k sodelovanju v največji evropski ozaveščevalni akciji!

Fotogalerija