Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Zimko 2020 na koroških Kopah privabil rekordno število udeležencev

V petek, 31. januarja, in soboto, 1. februarja 2020, je v koroškem središču zimske rekreacije na Kopah potekala XVIII. tradicionalna zimska komunaliada – ZIMKO 2020.


 

 Foto: Komunala Slovenj Gradec, d.o.o.

Organizacijo letošnjih iger, namenjenih vsem zaposlenim v slovenskem komunalnem gospodarstvu, je prvič prevzela Komunala Slovenj Gradec. Njihov pestro pripravljen program, izvrstna organizacija ter lokacija iger v slikoviti pokrajini se je odrazila v doslej rekordnem številu sodelujočih tekmovalcev in navijačev, saj se je dogodka udeležilo približno 600 predstavnikov iz 30 slovenskih komunalnih podjetij

 

Foto: Komunala Slovenj Gradec, d.o.o.

Prvi strokovni dan je bil namenjen vodstvenim delavcem komunalnega gospodarstva, kjer so imeli udeleženci priložnost podrobneje spoznati Slovenj Gradec z njegovo bogato kulturno dediščino, nagrajeno s strani Turistične zveze Slovenije v kategorijah najlepše in najbolj gostoljubno srednje veliko mesto ter najlepše mestno jedro. V nadaljevanju so se udeležili strokovnih predavanj in prepustili zvokom koroškega kantavtorja Milana Kamnika, ki je predstavil svoje največje uspešnice, s katerimi časti koroško narečje, večer pa zaključili z nočno smuko in druženjem.

Na dan tekmovanja v soboto so se zgodaj zjutraj pričeli zbirati tekmovalci, ki so se tekom dneva pomerili v štirih disciplinah: veleslalomu (55 ženskih in 279 moških tekmovalcev), deskanju na snegu (tri ženske in 24 moških tekmovalcev), teku na smučeh (10 ženskih in 18 moških tekmovalcev) in sankanju, kjer se je pomerilo 93 mešanih parov. Tudi za navijače je bil organiziran pester program s pohodom na Črni vrh, krpljanjem in holcarijo.

 

  

Foto: Komunala Slovenj Gradec, d.o.o.

Za odlično vzdušje ob zaključni večerji so poskrbeli Mambo Kings, v večernem delu pa je sledila tudi težko pričakovana podelitev pokalov najboljšim tekmovalcem kot tudi najboljšim sodelujočim podjetjem v skupnem seštevku ter podelitev praktičnih nagrad.

 

   Foto: Komunala Slovenj Gradec, d.o.o.

 

Iskreno čestitamo vsem sodelujočim – tekmovalcem za izvrstne rezultate, navijačem za zagnano spodbujanje svojih ekip, predvsem pa organizatorju Komunali Slovenj Gradec za nadvse uspešno organizacijo iger v gostoljubnem ozračju ter sponzorjem, ki so soomogočili izvedbo dogodka.

 

REZULTATI TEKMOVANJ SO OBJAVLJENI NA TEJ POVEZAVI.

 

Vabljeni k ogledu utrinkov v fotogaleriji spodaj

in na spletni strani ZIMKO 2020!

Foto: Komunala Slovenj Gradec, d.o.o.

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi