Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Nova spletna platforma krožnega gospodarstva - prenovljena stran zeos.si


Spletna platforma krožnega gospodarstva - prenovljena stran zeos.si

Zaživela je nova spletna stran družbe ZEOS, d.o.o.. V sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno s sloganom »Še sem uporaben« so jo popolnoma prenovili in nadgradili. Na njej bodo posameznike in organizacije ozaveščali o možnostih koriščenja krožnih storitev s področja e-opreme ter o okoljskih učinkih krožnega ravnanja v Sloveniji in svetu.

Družba ZEOS je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki, odpadnimi baterijami, odpadnimi industrijskimi baterijami in odpadnimi nagrobnimi svečami. V družbi iščejo vedno najboljše, najbolj zelene rešitve na področju ločenega zbiranja odpadkov in svojo osnovno dejavnost dopolnjujejo z izvajanjem različnih ozaveščevalnih aktivnosti. Tekoči projekt s področja krožnega gospodarstva je v njihovo organizacijo in posledično v različne veje države prinesel svež in pomemben korak na poti h krožnemu gospodarstvu na področju elektronike.

Poleg že poznanih vsebin za vse obstoječe in nove pristopnike družbe je stran po novem namenjena informacijam vseh elementov krožnega gospodarstva v Sloveniji in svetu, s poudarkom na električni in elektronski opremi. Na enem spletnem zemljevidu lahko najdete zbirna mesta za oddajo starih aparatov in še delujoče opreme pa tudi lokacije serviserjev, organizacij za souporabo ali izposojo aparatov itd.. Preberete lahko novičke s področja ponovne uporabe, popravila, souporabe in tudi s področja poslovnih modelov v krožnem gospodarstvu. Priskrbite si lahko aparat iz ponovne uporabe in poiščete eko dogodek v vaši bližini (npr. izvedba izmenjevalnice aparatov ali pa obisk poučnega vozila E-transformer 2.0 v vašem kraju). Na strani si lahko ogledate informativne videoposnetke in si celo izračunate svoj ogljični odtis.

Vsebine bodo upravljalci spletne platforme www.zeos.si neprestano osveževali in na njo dodajali nove zanimivosti in uporabne informacije. Želijo si, da jo ustvarjajo skupaj z vsemi zainteresiranimi posamezniki in organizacijami, saj bo portal služil svojemu namenu še dolgo po uradnem zaključku projekta. Le-ta bo trajal vse do konca leta 2024, sicer pa ima dva partnerja: Zbornico komunalnega gospodarstva pri GZS in podjetje TSD, d.o.o. ter je sofinanciran je s strani Ministrstva za okolje in prostor RS ter Evropske komisije.

Pokukajte torej v krožni svet na www.zeos.si in preizkusite kalkulator, kjer lahko preverite koliko CO2 se zmanjša ob pravilnem ravnanju z odpadki in si poiščite primeren aparat iz ponovne uporabe.

***

Kontakt: Urša Dolinšek / T: 01 235 52 55 / E: urska.dolinsek@zeos.si

Life Spodbujamo e-krožno LIFE18 GIE/SI/000008

Fotogalerija

 

Arhivi