Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


11. konferenca komunalnega gospodarstva

Letošnja 11. konferenca komunalnega gospodarstva, ki je potekala 22. in 23. septembra v Kongresnem centru Olimia v Podčetrtku je ponovno potrdila svoj sloves največjega strokovnega komunalnega dogodka pri nas in privabila skoraj 300 udeležencev.

Z nadvse zanimivimi govorci, vrhunskimi strokovnjaki ter dobrimi poznavalci družbenih in okoljskih sprememb smo spregovorili o trajnostni prihodnosti v luči rabe naravnih virov, Evropskemu zelenemu dogovoru in ukrepom zelenega prehoda ter se dotaknili nadvse aktualne tematike-digitalizacije.

Ob tej priložnosti se želimo zahvaliti vsem sponzorjem, ki so podprli izvedbo letošnje 11. konference komunalnega gospodarstva ter članom programskega sveta za aktualno programsko vsebino in sodobno organizacijsko zasnovo konference. Zahvala gre tudi vsem predavateljem, ki so s svojim znanjem in bogatimi izkušnjami odprli prostor za skupen premislek o razvojnih izzivih ter nevarnostih in priložnostih, ki nas čakajo v prihodnosti ter udeležencem, ki so nam s številno udeležbo znova izkazali zaupanje.

Ker nam zaostrene okoliščine poslovanja prinašajo nove izzive tudi na komunalnem področju in se tudi v Zbornici komunalnega gospodarstva zavedamo odgovornosti zelenega prehoda komunale in digitalnih izzivov, vas vabimo, da skupaj izoblikujemo smeri trajnostne in proti izzivom, tako digitalnim, kot preostalim, odporne komunale.

 

Z veseljem vas obveščamo, da A1 kot generalni sponzor 11. Konference komunalnega gospodarstva vsem podjetjem udeležencem konference in članom Zbornice komunalnega gospodarstva nudi posebno ugodnost;

     1. Brezplačni varnostni pregled okolja Microsoft 365 s priporočili!

Potreba po kvalitetnemu zagotavljanju varnosti informacijskih sistemov je zadnja leta vedno bolj očitna. Primerov, ko napadalci ohromijo neko podjetje in povzročijo ogromno škodo je vedno več, tudi v Sloveniji.

Kritična infrastruktura, kamor vsekakor sodijo tudi komunalna podjetja, je v tem smislu še bolj izpostavljena. Na eni strani je lahko škoda za samo podjetje bistveno večja, na drugi strani pa so lahko posledice vdora v informacijski sistem širše.

Ena izmed pomembnejših stvari, ki bi jo podjetja morala izvajati za zagotavljanje varnosti svojega IT okolja, so periodični varnostni pregledi oz. vdorni testi. Za koriščenje ugodnosti kontaktirajte odgovorne za to področje na elektronskem naslovu ictsales@a1.si.

 

      2. Ugodnost pri rešitvah inteligentnega pregleda cest

Gre za samostojni zajem vsebin (slikovni podatki), na podlagi katerih se avtomatsko izdela ocena stanja pregledanih cest.

Sistem omogoča neodvisno beleženje stanja na cestah s prilagojenim pametnim telefonom in predhodno nameščeno aplikacijo Vialytics.

Pametni telefon z aplikacijo Vialytics vsake štiri metre fotografira cesto. Posnete slike se nato analizirajo s pomočjo nevronskih mrež. Algoritem samodejno zazna poškodbe, kot so razpoke ali luknje, in jih razvrsti v ustrezen razred poškodb.

Z vrednotenjem dinamičnih zemljevidov je  tako mogoče ugotoviti stanje cest ter določiti in prednostno razvrstiti ustrezne ukrepe za sanacijo. To omogoča trajnostno in učinkovito upravljanje vzdrževanja. Za dodatne informacije, demo prikaz ter ugodnosti za udeležence konference komunalnega gospodarstva 2022 so vam na voljo sodelavci A1 na kontaktu dti@A1.si.

                        

Upamo, da ste vsi sodelujoči s konference odšli s pozitivnimi vtisi, novim znanjem in številnimi novimi poznanstvi. Veseli smo, da smo se po turbolentnem obdobju lahko v tako velikem številu srečali v živo ter upamo, da se na konferenci srečamo tudi prihodnje leto. 


Več utrinkov s konference pa si lahko ogledate v videoposnetku na povezavi:

11. konferenca komunalnega gospodarstva

 

Fotogalerija

 

Arhivi