Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Več kot 150 udeležencev na predstavitvi osnutka Operativnega programa odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode

Arhiv: Več kot 150 udeležencev na predstavitvi osnutka Operativnega programa odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode

Predstavniki Ministrstva za okolje in prostor so v sodelovanju z Zbornico komunalnega gospodarstva 11. julija 2019 več kot 150 udeležencem predstavili osnutek Operativnega programa odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode.

Arhiv: Klub direktorjev Zbornice komunalnega gospodarstva razpravljal o ključnih vprašanjih komunalnega gospodarstva

Arhiv: Klub direktorjev Zbornice komunalnega gospodarstva razpravljal o ključnih vprašanjih komunalnega gospodarstva

V sredo, 12. junija 2019, je na Ljubljanskem gradu potekalo srečanje Kluba direktorjev Zbornice komunalnega gospodarstva. Na srečanju je bila predvidena udeležba ministra za okolje in prostor g. Simona Zajca, ki se srečanja ni uspel udeležiti, zato so direktorji članskih podjetij Zbornice komunalnega gospodarstva razpravljali o najbolj perečih vprašanjih, ki trenutno pestijo slovensko komunalno gospodarstvo, in oblikovali usmeritve za prihodnje delo.

Arhiv: Izvoljeni člani upravnega odbora in stalnih delovnih teles Zbornice komunalnega gospodarstva za obdobje 2019–2023

Arhiv: Izvoljeni člani upravnega odbora in stalnih delovnih teles Zbornice komunalnega gospodarstva za obdobje 2019–2023

Aprila 2019 so potekale volitve v organe upravljanja zbornic in združenj Gospodarske zbornice Slovenije, na katerih so bili izvoljeni člani Upravnega odbora Zbornice komunalnega gospodarstva za mandatno obdobje 2019–2023 in predstavnika v Skupščini GZS. Za predsednika UO ZKG je bil tudi v tem mandatnem obdobju izvoljen g. Miran Lovrič, Vodovod in kanalizacija Nova Gorica d.d., z delom direktorja ZKG pa nadaljuje g. Sebastijan Zupanc. Predstavnika ZKG v Skupščini GZS sta g. Jože Leskovar, Kostak d.d., in g. Marko Fatur, Prodnik d.o.o.

Arhiv: Za nami je 35. srečanje delavcev komunalnega gospodarstva v Trebnjem

Arhiv: Za nami je 35. srečanje delavcev komunalnega gospodarstva v Trebnjem

V soboto, 8. junija 2019, je v Trebnjem v organizaciji Komunale Trebnje d.o.o. potekalo 35. srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije – Komunaliada 2019. Dogodka se je udeležilo preko 2500 udeležencev iz 64 slovenskih komunalnih podjetij, ki so se v objemu rek Temenice in Mirne pomerili v športnih in delovnih tekmovanjih.

Arhiv: Podeljena priznanja in nagrada Zbornice komunalnega gospodarstva

Arhiv: Podeljena priznanja in nagrada Zbornice komunalnega gospodarstva

7. junija 2019 so bila v okviru 35. Komunaliade v Trebnjem podeljena priznanja in nagrada Zbornice komunalnega gospodarstva za leto 2018. Priznanja so prejeli podjetje VODOVOD - KANALIZACIJA, d.o.o., KOMUNALA TRŽIČ d.o.o., KOMUNALA ZAGORJE, d.o.o., JAVNO KOMUNALNO PODJETJE RADLJE OB DRAVI d.o.o., KRAŠKI VODOVOD SEŽANA d.o.o., gospod ZDRAVO HOČEVAR in gospod LEO KREMŽAR. Nagrado Zbornice komunalnega gospodarstva je prejelo POGREBNO PODJETJE MARIBOR d.d. Vsem prejemnikom nagrade in priznanj iskreno čestitamo!

Arhiv: Strokovna ekskurzija: dehidracija blata v trstičnih gredah

Arhiv: Strokovna ekskurzija: dehidracija blata v trstičnih gredah

Limnos d.o.o. vas vabi na brezplačno strokovno ekskurzijo v avstrijski Dellach z ogledom ugodnejše alternative klasični dehidraciji blata iz čistilnih naprav, trstičnih gred. Ekskurzija bo potekala v torek, 11. junija 2019, z organiziranim odhodom iz Ljubljane ob 8.00 uri.

Arhiv: Komunala Novo mesto s

Arhiv: Komunala Novo mesto s "komunalnim snovnim krogom" piše pionirsko zgodbo

Kaj lahko naredijo prebivalci v zavzeti in trajnostno naravnani lokalni skupnosti na čelu s komunalnim podjetjem, uspešno dokazujejo v Mestni občini Novo mesto in sedmih sosednjih občinah. Prvi so leta 2015 začeli namensko zbirati kartonsko embalažo za mleko in sokove, t. i. tetrapak embalažo, ki jo pošiljajo v recikliranje v podjetje Lucart, da iz nje izdelajo higienske papirnate izdelke in podajalnike zanje. Partnerji prvega komunalnega snovnega kroga so Komunala Novo mesto, podjetje Dinos z embalažno shemo Unirec ter podjetji Lucart in Valtex.

Arhiv: Pred svetovnim dnem Zemlje prvim organizacijam podeljeni certifikati

Arhiv: Pred svetovnim dnem Zemlje prvim organizacijam podeljeni certifikati "Voda iz pipe"

Pred svetovnim dnem Zemlje v petek, 19. 4. 2019, je Zbornica komunalnega gospodarstva podelila certifikat »Voda iz pipe« prvim 32 organizacijam. Certifikat so prejela družbeno odgovorna podjetja, ki v svojih prostorih in na dogodkih, ki jih organizirajo, ponujajo pitno vodo iz pipe in k njenemu pitju spodbujajo tudi zaposlene, partnerje ter ostale deležnike. Prejemnike je nagovoril prof. dr. Mihael J. Toman, ki je spregovoril o kakovosti pitne vode v Sloveniji in poudaril pomen ohranjanja vodnih virov. Vabljeni k ogledu fotografij in videoreportaže z dogodka!

Arhiv: Vabljeni na konferenco

Arhiv: Vabljeni na konferenco "SONARAVNE REŠITVE 2019" – Odpadne in poplavne vode, zelena mesta

23. maja 2019 bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani organizirana mednarodna konferenca "SONARAVNE REŠITVE 2019", ki bo zlasti odgovarjala na vprašanja okoljskih izzivov lokalnih skupnosti, ki jih lahko rešujemo na sonaravni način, kot so čiščenje odpadnih voda, zadrževanje poplavnih voda, upravljanje vode za večnamensko uporabo, zelena mestna infrastruktura in zelene javne stavbe. Prijave so odprte do 15. maja 2019, kotizacije ni, predhodne prijave so obvezne. Vljudno vabljeni!

Arhiv: Vabilo na 2. strokovni posvet

Arhiv: Vabilo na 2. strokovni posvet "Ekonomika občinskih gospodarskih javnih služb"

Inštitut za javne službe vabi na 2. strokovni posvet »Ekonomika občinskih gospodarskih javnih služb«, ki bo potekal 16. in 17. maja 2019 v Rimskih Toplicah. Na dvodnevnem posvetu bodo obravnavane številne zanimive tematike, ki segajo od aktualnih pravnih in ekonomskih vsebin do vprašanj o cenovni politiki, računovodstva, vrednotenja javne infrastrukture ter zagotavljanja varnosti poslovnih procesov. Prijave so odprte do 14. maja 2019. Vljudno vabljeni!

Arhivi