Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Litijski dijaki:

Arhiv: Litijski dijaki: "E-cikliraj naprave, za zdravje narave!"

Dve leti po postavitvi uličnih zbiralnikov za stare aparate v občinah Hrastnik, Litija, Radeče, Šmartno pri Litiji, Trbovlje in Zagorje ob Savi, so se organizatorji projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki, družba ZEOS, d.o.o., ponovno oglasili v Litiji. V četrtek, 4. oktobra 2018, so obiskali dijake 1. letnika na Gimnaziji Litija, ki so se tako na zabaven in zanimiv način spoznali z e-odpadki in odpadnimi baterijami in vsemi lokacijami za njihovo oddajo.

Arhiv: Vabilo na akcijo zbiranja starih aparatov, sijalk in baterij  v Ajdovščini z okolico

Arhiv: Vabilo na akcijo zbiranja starih aparatov, sijalk in baterij v Ajdovščini z okolico

Vabimo vas na akcijo zbiranja starih aparatov, sijalk in baterij, ki bo potekala z mobilnim zbiralnikom v sklopu projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj v Ajdovščini z okolico med 5. in 6. oktobrom 2018.

Arhiv: Trajnost je "in"

Marsikatero podjetje je že spoznalo, da se trajnostno poslovanje splača! Veliko podjetij pa se še vedno sprašuje »Kako vpeljati nove okoljske trende in zahteve v vsakdanjo prakso svojih podjetij ter se pravočasno soočiti s stalnimi, novimi izzivi, ki jih med drugim prinaša tudi nova zakonodaja[1] še posebej, z vidika razvoja trajnejših proizvodov in njihovih sestavnih delov? Izhodišča in možne različne pristope k trajnostni in odgovorni zasnovi proizvodov in njihovih sestavnih delov bomo spoznavali na skupnem plenarnem delu in na treh delavnicah, ki bodo potekale istočasno v dvoranah A, E in F po uvodnem plenarnem delu. V sklopu delavnic vas vabimo tudi na skupni ogled razstave krožnega gospodarstva na območju Podonavja!

Arhiv: Delavnica - Izdelki in odpadki, ki vsebujejo GFRP

Vljudno vas vabimo na delavnico na temo izdelkov in odpadkov, ki vsebujejo polimerne kompozite utrjenih s steklenimi vlakni (GFRP) z vidika izzivov, ki jih prinaša nova zakonodaja na področju odpadkov in prehod v krožno gospodarstvo.

Arhiv: Vabilo na mobilno zbiranje starih aparatov v Tržiču z okolico

Arhiv: Vabilo na mobilno zbiranje starih aparatov v Tržiču z okolico

Učenci in učenke iz Tržiča in okolice že ta teden na šolah pridno zbirajo stare aparate. Prihodnji teden pa jih bo obiskal tudi naš mobilko, ki se bo na vsaki lokaciji ustavil in pobiral tovrstne odpadke tudi od vseh ostalih občank in občanov. Da bo čim več starih aparatov končalo na pravem mestu, ponovno organiziramo akcijo zbiranja starih aparatov, sijalk in baterij, ki bo potekala z mobilnim zbiralnikom v sklopu projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj v Tržiču z okolico med 1. in 4. oktobrom 2018.

Arhiv: S pomočjo prostovoljcev očistili najbolj onesnažene ekološke otoke

Arhiv: S pomočjo prostovoljcev očistili najbolj onesnažene ekološke otoke

Čedalje več površin v občini Brežice je že očiščenih. Prizadevamo si za redno ozaveščanje naših uporabnikov o pomembnosti čistega okolja. Tudi naši ekološki otoki so urejeni, najbolj kritične, približno 30, pa smo s številnimi prostovoljci uredili v posebni akciji »varuhi ekoloških otokov«.

Arhiv: Primerjalna analiza za leto 2017 je v polnem teku

Arhiv: Primerjalna analiza za leto 2017 je v polnem teku

Zbornica komunalnega gospodarstva nadaljuje s projektom Primerjalne analize izvajanja obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja, ki že od leta 2013 poteka v sodelovanju z vsemi tremi interesnimi združenji slovenskih občin (SOS, ZOS in ZMOS).

Arhiv: Zbornica komunalnega gospodarstva še naprej opozarja na perečo problematiko neprevzemanja komunalne odpadne embalaže in odpadnih nagrobnih sveč

Arhiv: Zbornica komunalnega gospodarstva še naprej opozarja na perečo problematiko neprevzemanja komunalne odpadne embalaže in odpadnih nagrobnih sveč

V Zbornici komunalnega gospodarstva smo začetku junija 2018 opozorili na nevzdržno situacijo v zvezi s problematiko neprevzemanja komunalne odpadne embalaže in odpadnih nagrobnih sveč ter Vlado RS pozvali k interventnim ukrepom. Opozorila so bila s strani medijev slišana in pozitivno sprejeta, a ker s strani odločevalcev še niso bili storjeni nadaljnji koraki za reševanje problematike in uvajanje sistemskih rešitev, bomo v Zbornici komunalnega gospodarstva z nadaljevanjem aktivnosti in povezovanjem z drugimi deležniki odločevalce spodbujali k sprejetju nujno potrebnih ukrepov.

Arhiv: JKP d.o.o. Slovenske Konjice postavilo prvi kotiček za aktivne v regiji

Arhiv: JKP d.o.o. Slovenske Konjice postavilo prvi kotiček za aktivne v regiji

S kotičkom za aktivne so pri Javnem komunalnem podjetju d.o.o. Slovenske Konjice pokazali, da je mogoče ustvariti prostor, ki druži vse aktivne in tiste, ki veliko časa preživijo na prostem tudi s svojimi štirinožnimi prijatelji.

Arhiv: Akcija »STARI APARATI ZA OTROŠKI SMEH« v polnem zagonu

Arhiv: Akcija »STARI APARATI ZA OTROŠKI SMEH« v polnem zagonu

Od začetka izvajanja (1. januarja 2018) vseslovenske zbiralne akcije z naslovom Stari aparati za otroški smeh so v družbi ZEOS, d.o.o., ki akcijo v sklopu njihovega projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki tudi organizira, pregledali njeno uspešnost. Do danes so v sklopu akcije zbrali že dobrih 300 ton starih aparatov in s tem 4.588 eur za Društvo Rdeči noski. Zbiranje starih aparatov še vedno poteka, saj se bo akcija zaključila 31. decembra 2018, zato njeni izvajalci pozivajo vse, naj se jim pridružijo.

Arhivi