Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Hrana sodi na krožnik, ne v smeti

Arhiv: Hrana sodi na krožnik, ne v smeti

Vsak prebivalec Slovenije letno zavrže 73 kilogramov hrane. Na letni ravni to pomeni 151.000 ton zavržene hrane, od tega je užitne kar za 55.000 ton. Prebivalec Slovenije je v enem letu po teh podatkih zavrgel povprečno 27 kg še užitne hrane, kar znaša med 150 in 250 evrov vrednosti. Tako zavržemo tudi okoli 10 odstotkov energije. Če ne bi zavrgli nič hrane, ne bi potrebovali 6. bloka TEŠ. Ste se sedaj že zamislili? Če se niste, bi se morali. Vsak lahko in bi moral prispevati k zmanjšanju količine zavržene hrane. Javno podjetje Komunala Brežice se vseskozi zavzema za ohranjanje okolja in čiste narave.

Arhiv: Akademija za komuniciranje 2018

Arhiv: Akademija za komuniciranje 2018

Jesenske lokalne volitve bodo zagotovo zaznamovale tudi vsakodnevno delovanje komunalnih podjetij. V predvolilnem obdobju bo še toliko pomembneje, da boste prepričljivo predstavili svoje delo širši javnosti, svojim uporabnikom in odločevalcem, da boste dobro in prepričljivo komunicirali z mediji kot tudi na spletu in družbenih omrežjih ter bili pripravljeni tudi na učinkovito reševanje kriznih situacij. Akademija za komuniciranje bo vaš najboljši vodič, da boste letos pri svojem delu obstoječa znanja in orodja uporabili še bolj učinkovito. Vsi člani Zbornice komunalnega gospodarstva prejmete 10-odstotni popust na prijavnino.

Arhiv: Vabilo na 1. redno srečanje zaposlenih v komunalnih podjetjih, ki skrbijo za odnose z uporabniki komunalnih storitev in drugimi deležniki, z naslovom

Arhiv: Vabilo na 1. redno srečanje zaposlenih v komunalnih podjetjih, ki skrbijo za odnose z uporabniki komunalnih storitev in drugimi deležniki, z naslovom "Podpora uporabnikom komunalnih storitev"

V petek, 20. aprila, ob 9. uri v dvorani A (GZS, Dimičeva ulica 13, Ljubljana) se bomo zbrali vsi, ki se dnevno srečujemo z uporabniki, skrbimo za informacije in novice s področja komunalnih storitev, spremljamo trende ter smo v stalnem stiku z vsemi deležniki podjetja. Predstavljeni bodo različni primeri in rešitve s področja komunikacijske podpore uporabnikom komunalnih storitev.

Arhiv: Skoraj 140 udeležencev se je udeležilo strokovnega srečanja o pitni vodi

Arhiv: Skoraj 140 udeležencev se je udeležilo strokovnega srečanja o pitni vodi

Na strokovnem srečanju o pitni vodi, ki sta ga 29. marca 2018 organizirala Zbornica komunalnega gospodarstva in Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, smo spregovorili o pripravi nove direktive, obenem pa smo udeležencem predstavili določene novosti v načrtovanju varne oskrbe s pitno vodo in prenesli izkušnje, ki so bile pridobljene v okviru meddržavnega projekta SIMURAT .

Arhiv: Več kot 80 udeležencev se je udeležilo delavnice IZZIVI IN PRILOŽNOSTI PRI ODVAJANJU ODPADNE VODE – Kaj nas učijo izkušnje

Arhiv: Več kot 80 udeležencev se je udeležilo delavnice IZZIVI IN PRILOŽNOSTI PRI ODVAJANJU ODPADNE VODE – Kaj nas učijo izkušnje

V sredo, 28. marca 2018, se je več kot 80 zadovoljnih udeležencev zbralo na drugi delavnici z naslovom IZZIVI IN PRILOŽNOSTI PRI ODVAJANJU ODPADNE VODE – Kaj nas učijo izkušnje, ki smo jo organizirali skupaj s Slovenskim društvom za zaščito voda in ob prijaznem sodelovanju Vodovoda – kanalizacije , javnega podjetja d.o.o. iz Celja.

Arhiv: Komunala Brežice ponovno med najboljšimi zaposlovalci v državi

Arhiv: Komunala Brežice ponovno med najboljšimi zaposlovalci v državi

Na podelitvi ob zaključku enajstega izbora najboljših zaposlovalcev Zlata nit je bilo Javno podjetje Komunala Brežice ponovno med nominiranimi tremi najboljšimi zaposlovalci v kategoriji srednje velikih podjetjih v Republiki Sloveniji, v kateri so lani zmagali. Ob tem so prejeli posebno priznanje za zmago v kategoriji Starejšim prijazno podjetje – Z leti še vedno zavzeti.