Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Nova spletna platforma krožnega gospodarstva - prenovljena stran zeos.si

Zaživela je nova spletna stran družbe ZEOS, d.o.o.. V sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno s sloganom »Še sem uporaben« so jo popolnoma prenovili in nadgradili. Na njej bodo posameznike in organizacije ozaveščali o možnostih koriščenja krožnih storitev s področja e-opreme ter o okoljskih učinkih krožnega ravnanja v Sloveniji in svetu.

Postavljen kotiček za oddajo še delujočih aparatov na ZC Duplek

Na Zbirnem centru Duplek je postavljen nov kotiček za vse, ki bi želeli oddati svoje še delujoče aparate v ponovno uporabo.

Postavljeni štirje kotički za oddajo še delujočih aparatov na Obali

Na voljo so štiri nove lokacije za oddajo še delujočih aparatov. Najdete jih na Zbirnem centru Dragonja, Zbirnem centru Izola, Zbirnem centru Sermin in Zbirnem centru Dvori.

Objavljen razpis za podelitev nagrad in priznanj Zbornice komunalnega gospodarstva za leto 2021

Zbornica komunalnega gospodarstva vsako leto podeljuje nagrado in priznanja za podjetniške in osebne dosežke na področju komunalne dejavnosti.

Postavljena kotička za oddajo še delujočih aparatov na ZC Lahova in ZC Plinarniška v Mestni občini Maribor

Na ZC Lahova in ZC Plinarniška v Mestni občini Maribor sta postavljena dva kotička za vse, ki bi želeli oddati svoje še delujoče aparate v ponovno uporabo.

SAUBERMACHER – KOMUNALA MURSKA SOBOTA PREJEMNIK STRATEŠKE NAGRADE HORUS 2021

Podjetje Saubermacher – Komunala Murska Sobota je letos znova sodelovalo na razpisu za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2021 in prejelo to nagrado v kategoriji majhnih podjetij. Za podjetje Saubermacher – Komunala je to še ena potrditev več, da »Ustvarjajo zdravo okolje« in to na družbeno odgovoren način.

ZEOS s prenovljenim ozaveščevalnim vozilom E-transformer 2

Podjetje ZEOS d.o.o. je v sklopu projekta Spodbujamo e-krožno nadgradilo vozilo E-transformer, kjer si je mogoče ogledati, kakšni so bili aparati nekoč, kakšni so danes in kakšne možnosti imamo, ko jih ne potrebujemo več.

Zaključil se je Evropski teden zmanjševanja odpadkov 2021

Zaključil se je letošnji Evropski teden zmanjševanja odpadkov, ki je potekal od 20. do 28. novembra 2021 po vsej Evropi. Evropski teden zmanjševanja odpadkov se je letos osredotočal na pomen krožnih skupnosti za uspešno obvladovanje družbenih izzivov, ki jih prinaša ravnanje z odpadki. V Sloveniji je koordinacijo ponovno prevzela Zbornica komunalnega gospodarstva v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor.

Ob Mednarodnem dnevu e-odpadkov opozorila glede strmega naraščanja količin e-odpadkov

V četrtek, 14. oktobra 2021, poteka že četrti Mednarodni dan e-odpadkov. Mednarodne organizacije opozarjajo na kopičenje e-odpadkov, ki se letno povečujejo za dva milijona ton. Med opremo se znajdejo tudi še delujoči aparati, ki jih je v Sloveniji mogoče oddati že na 17 lokacijah in jim s tem podaljšati življenjsko dobo.

Arhiv: Vabilo k sodelovanju v nagradi Družbeno odgovorne sinergije - partnerstva

Mreža za družbeno odgovornost Slovenije vabi podjetja, neprofitne organizacije, javne ustanove in socialna podjetja k sodelovanju v nagradi Družbeno odgovorne sinergije.

Arhivi