Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Prvi posvet komunalnih podjetij, ki delujejo na področju trajnostnega razvoja

7. marca 2017, je bil na vrhniški komunali prvi posvet komunalnih podjetij, ki si prizadevajo za trajnostni razvoj. Na srečanju so si podjetja izmenjala znanje in primere dobre prakse, govorili pa so tudi o sodelovanju pri projektih v letu 2017. Posveta so se udeležila komunalna podjetja iz Kopra, Idrije, Logatca, Grosupelj, Brežic, Bleda, Ptuja in Tržiča, odsotnost pa sta opravičili komunalni podjetji iz Izole in Slovenskih Konjic.

Arhiv: V sredo 22. 2. 2017 podpisana nova Tarifna priloga h Kolektivni pogodbi komunalne dejavnosti z veljavnostjo od 1.1.2017 dalje.

V sredo 22. 2. 2017 smo predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije - Zbornice komunalnega gospodarstva, Združenja delodajalcev Slovenije - Sekcije za storitve in Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami ter KNSS - Neodvisnost Konfederacija novih sindikatov Slovenije podpisali novo Tarifno prilogo h Kolektivni pogodbi komunalne dejavnosti z veljavnostjo od 1.1.2017 dalje. Le ta je že vpisana tudi v evidenco kolektivnih pogodb pri Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve. Nova tarifna priloga bo predvidoma objavljena v Uradnem listu RS v petek 10. 3. 2017.

Arhiv: ZEOS novice - 24. februarja 2017 na eko otoku v centru Laškega uradno v uporabo predani 4 ulični zbiralniki za male e-odpadke in odpadne baterije.

Družba ZEOS, d.o.o., organizatorji projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj, so 24. februarja 2017 na eko otoku v centru Laškega uradno predali v uporabo 4 ulične zbiralnike za male e-odpadke in odpadne baterije občini Laško skupaj s Komunalo Laško d.o.o.

Arhiv: ZEOS novice - Občine Trebnje, Mirna, Šentrupert in Mokronog-Trebelno so prejele 5 uličnih zbiralnikov za zbiranje starih malih aparatov in odpadnih baterij.

3. marca 2017 so občine Trebnje, Mirna, Šentrupert in Mokronog-Trebelno prejele 5 uličnih zbiralnikov za zbiranje starih malih aparatov in odpadnih baterij. Dogodek je organizirala družba ZEOS, d.o.o. v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj skupaj z lokalnim partnerjem Komunalo Trebnje d.o.o..

Arhiv: ZEOS novice - Lansiranje uličnih zbiralnikov v Novi Gorici in Ajdovščini

Lansiranje uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije dne 9. marca 2017: - 10:00 – Nova Gorica na sedežu podjetja Komunala Nova Gorica, Cesta 25. junija 1, Nova Gorica - 13:00 – Ajdovščina na eko otoku na trati v Ajdovščini (v Šturjah ob Idrijski cesti) Vljudno vabljeni!

Arhiv: ZEOS NOVICE - NAGRADNI NATEČAJ - Izdelaj svoj domači zbiralnik za stare baterije

Družba ZEOS, d.o.o. organizira v mesecu marcu v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj nagradni natečaj z naslovom »Izdelaj svoj domači zbiralnik za stare baterije«. K sodelovanju vabijo tako šole kot posameznike, saj želijo dvigniti ozaveščenost različnih starostnih skupin, predvsem mladih, o pravilnem ravnanju z e-odpadki in odpadnimi baterijami.

Arhivi