Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Vabilo na predavanje o vrednosti vode ob 75-letnici Geološkega zavoda Slovenije

Geološki zavod Slovenije vabi na drugo v seriji predavanj, ki jih organizira Znanstveni svet GeoZS v letošnjem letu, ko praznujejo svojo 75-letnico. Predavanje bo potekalo v torek, 18. maja 2021, ob 13.00 uri na temo razumevanja vrednosti vode. Predaval bo hidrogeolog prof. dr. Mihael Brenčič, Naravoslovnotehniška fakulteta, Oddelek za geologijo in Geološki zavod Slovenije.

Arhiv: SRIP-Krožno gospodarstvo vabi na dogodek Monosežig muljev čistilnih naprav z upoštevanjem smernic krožnega gospodarstva

SRIP-Krožno gospodarstvo v sodelovanju s Fakulteto za strojništvo Univerze v Ljubljani vabi na spletni dogodek »Monosežig muljev čistilnih naprav z upoštevanjem smernic krožnega gospodarstva«, ki bo potekal v sredo, 26. maja 2021, od 10.00 do 12.00 ure. Na dogodku bodo izpostavljeni tehnični vidiki ter izzivi pri načrtovanju sistemov za termično obdelavo muljev ter vpliv smernic krožnega gospodarstva. Udeležba na dogodku je brezplačna.

Arhiv: Vprašalnik o interesu koriščenja nepovratnih sredstev v novem finančnem obdobju ter podpornih storitvah GZS

GZS je za člane pripravil kratek vprašalnik o interesu koriščenja nepovratnih sredstev v novem finančnem obdobju ter podpornih storitvah GZS za te namene. Vabljeni k izpolnitvi vprašalnika, ki bo vzel 3 minute vašega časa, službam GZS pa bo služil za oporo pri oblikovanja dodatnih storitev na področju dostopa do EU sredstev in potreb članov.

Arhiv: Vabljeni na posvet VLOGA IN POMEN VODNIH IN PRIOBALNIH ZEMLJIŠČ V LUČI NOVEJŠIH SPREMEMB ZAKONA O VODAH

Arhiv: Vabljeni na posvet VLOGA IN POMEN VODNIH IN PRIOBALNIH ZEMLJIŠČ V LUČI NOVEJŠIH SPREMEMB ZAKONA O VODAH

V četrtek, 6. maja 2021, bo organiziran spletni posvet, na katerem bodo predstavljena strokovna izhodišča v zvezi z varovanjem in odnosom do priobalnih in vodnih zemljišč ob možni širitvi posegov vanje. Posvet organizirajo štiri slovenska strokovna združenja in društva, ki delujejo na področju voda. Gostili bodo šest govorcev, uvodne poglede pa bo podal minister za okolje in prostor Andrej Vizjak. Vljudno vabljeni!

Arhiv: Jubilejna 10. Konferenca komunalnega gospodarstva bo potekala septembra 2021

Arhiv: Jubilejna 10. Konferenca komunalnega gospodarstva bo potekala septembra 2021

Jubilejna 10. konferenca komunalnega gospodarstva bo predvidoma potekala 23. in 24. septembra 2021 v Kongresnem centru Term Olimia. V primeru spremenjenih razmer bo konferenca potekala hibridno ali v virtualni obliki.

Arhiv: Komunala Kranj s stiskalnico za uporabnike do zmanjšanja prostornine odpadkov

Arhiv: Komunala Kranj s stiskalnico za uporabnike do zmanjšanja prostornine odpadkov

Ob letošnjem svetovnem dnevu Zemlje je Komunala Kranj županom občin, kjer izvajajo GJS zbiranje odpadkov, simbolično izročila prve stiskalnice za zmanjševanje prostornine pločevink in plastenk, ki jih bodo uporabniki postopoma prejeli na dom. Osnovni namen je zmanjšanje prostornine odpadkov, saj manjša prostornina odpadne embalaže pomeni manjši zabojnik za odpadke.

Arhiv: Natečaj ODGOVORNO DO VODE 2021

Arhiv: Natečaj ODGOVORNO DO VODE 2021

Blejski vodni festival v sodelovanju s partnerji vabi k prijavi na natečaj Odgovorno do vode 2021, s katerim želijo nagraditi inovativne projekte in ideje na področju ohranjanja vode in vodnih virov. Prijave so odprte do 31. maja 2021.

Arhiv: 36. srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije - Komunaliada prestavljena na leto 2022

36. srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije - Komunaliada zaradi epidemioloških razmer prestavljeno na leto 2022

Arhiv: ZEOS uspešno zaključil petletni projekt Gospodarjenje z e-odpadki

Arhiv: ZEOS uspešno zaključil petletni projekt Gospodarjenje z e-odpadki

Največja shema za ravnanje z električno in elektronsko opremo v Sloveniji, družba ZEOS, d.o.o., je uspešno zaključila petletni Life projekt Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj, ki so ga izvajali med leti 2016 in 2020. V sklopu projekta so na izbrane ekološke otoke in druge lokacije širom Slovenije umestili 730 uličnih zbiralnikov in v večje tehnične trgovine 71 zelenih kotičkov, v primerjavi z izhodiščnim letom 2015 pa so v letu 2019 zabeležili kar 36,9 odstotno rast količin zbranih e-odpadkov v Sloveniji.

Arhiv: Saubermacher - Komunala Murska Sobota lansirala mobilno aplikacijo za uporabnike

Podjetje Saubermacher – Komunala poskuša vselej slediti sodobnim trendom na področju informacijskih rešitev, novih tehnologij in digitalizacije procesov. Tako so v lanskem letu pristopili tudi k razvoju mobilne aplikacije Saubermacher – Komunala, s katero želijo svoje storitve približati uporabnikom, jim omogočiti ažurne, hitre in zanesljive informacije ter enostavno podajanje povratnih informacij o njihovih storitvah.

Arhivi