Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: ZEOS novice - Ptujska izvedba delavnice »E-odpadki in naše okolje«

27. oktober 2016 – Ptujska izvedba delavnice »E-odpadki in naše okolje« se je zgodila včeraj v CID Ptuj, kjer so se organizatorjem, družbi ZEOS, d.o.o., v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj, pridružili ptujski dijaki. Seznanili so se s pomembnostjo ločevanja e-odpadkov in odpadnih baterij in nastajajočo infrastrukturo oddajanja tovrstnih odpadkov po državi ter razvijali nove ideje na področju E-cikliranja.

Arhiv: Manj sveč za več okolja 2016 - Komunala Laško in Zbornica komunalnega gospodarstva

Slovenci smo po porabi nagrobnih sveč med vodilnimi narodi v Evropi. Čeprav plamen sveč simbolizira spomin na pokojne, večina sveč po uporabi predstavlja odpadek in kot tak nevarnost za okolje.

Arhiv: ZEOS novice - večji del Gorenjske se je pridružil E-cikliranju

Radovljica (21. oktober 2016) – Organizatorji projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki, družba ZEOS, d.o.o., po državi postavljajo ulične zbiralnike e-odpadkov in odpadnih baterij, pod sloganom E-cikliraj. Danes so jih 25 lansirali v Radovljici, kjer so skupaj z lokalnimi partnerji podpisali listino o predaji zelenih velikanov.

Arhiv: Komunala Brežice d. o. o. - Plastična vrečka si ne zasluži všečka

»Plastična vrečka si ne zasluži všečka« je slogan, s katerim se je Javno podjetje Komunala Brežice letos predstavilo na Podjetniško-obrtnem in kmetijskem sejmu POK Brežice 2016. V okviru projekta, s katerim želijo vplivati na zmanjšanje odpadne plastične embalaže, so izdali tudi posebno zloženko.

Arhiv: Podjetje Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o. eno od prvih petih prejemnikov certifikata družbeno odgovorno podjetje

Ekvilib inštitut je v četrtek, 13. oktobra 2016, v Ljubljani slavnostno podelil prvih pet certifikatov »Družbeno odgovorno podjetje«. Eden od prejemnikov certifikata je tudi podjetje Saubermacher - Komunala Murska Sobota d.o.o. Z vključitvijo v pilotni proces certificiranja so se podjetja Abbvie d.o.o., Biotehniški center Naklo, IBM Slovenija d.o.o., Kostak, komunalno in gradbeno podjetje, d.d. in Saubermacher Komunala Murska Sobota d.o.o. zavezala k vpeljavi družbene odgovornosti v svojo poslovno strategijo.

Arhiv: Kostaku certifikat družbeno odgovorno podjetje

Inštitut Ekvilib Ljubljana, neprofitna in neodvisna organizacija, ki deluje na področjih družbene odgovornosti, človekovih pravic in razvojnega sodelovanja, je 13. 10. 2016 podelil prvih pet certifikatov za družbeno odgovorno podjetje, katerega je prejela tudi družba Kostak.

Arhivi