Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Podjetje Aquasystems d.o.o. prejelo priznanje za panogo Energetika in komunalne storitve

Nacionalno merjenje organizacijske energije - priznanje za panogo Energetika in komunalne storitve (energija, kovine, kemikalije, nafta in plin, komunalne storitve) Ob koncu projekta Nacionalno merjenje organizacijske energije 2016 je strokovna komisija, na podlagi vseh opravljenih raziskav, izbrala podjetja in organizacije z najboljšim indeksom organizacijske energije. Strokovno komisijo so sestavljali 2 člana nosilca projekta in po en član iz partnerskih organizacij. Priznanja smo podeli 5 zmagovalnim organizacijam glede na vrsto in tip podjetja/organizacije.

Arhiv: Komunala Brežice med finalisti za nagrado in priznanje za družbeno odgovornost Horus 2016

Komunala Brežice na leto izvede več kot 30 inovativnih projektov, s katerimi skrbi za okoljsko ozaveščanje svojih občanov. Prav inovativnost na tem področju je eden od razlogov, da je brežiška komunala, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, med finalisti Slovenskih nagrad za družbeno odgovornost Horus 2016. Po mnenju 16-članske strokovne komisije se poteguje kar za dve nagradi, in sicer za nagrado Horus 2016 za strateško celovitost v kategoriji majhnih podjetij in za priznanje Press.

Arhiv: ZEOS novice - Koprski dijaki o e-odpadkih in odpadnih baterijah

Koper, 24. oktober 2016 – V sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj pod vodstvom družbe ZEOS, d.o.o. v sodelovanju z Zavodom Mladinska mreža MaMa je včeraj v Centru mladih Koper potekala delavnica »E-odpadki in naše okolje«, ki je imela zaradi velikega zanimanja dve izvedbi. Dijaki iz Srednje ekonomske in poslovne šole Koper so na dogodku razpravljali o pomenu pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami in iskali načine, kako zmanjšati vpliv tovrstnih odpadkov na okolico. Delavnica je potekala v sklopu Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov.

Arhiv: K zmanjšanju količin odpadne embalaže spodbuja tudi Komunala Brežice

V Sloveniji vsako leto zavržemo več kot štiri milijone ton odpadkov. »Vsak od nas zavrže na leto več kot 400 kilogramov odpadkov, od tega je kar petina zavržene hrane,« pove Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice, kjer na leto izvedejo več kot 30 projektov, s katerimi skrbijo za okoljsko ozaveščanje svojih občanov.

Arhiv: ZEOS novice - Dijaški dom Škofja Loka je E-cikliral

22. november 2016 – V sklopu lansiranja uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije v občine Radovljica, Bled, Gorje, Škofja Loka, Železniki in Gorenja Vas - Poljane so se dijaki iz Dijaškega doma Škofja Loka na delavnici »E-odpadki in naše okolje« seznanili z nastajajočo infrastrukturo oddajanja tovrstnih odpadkov po državi ter razvijali nove ideje na področju E-cikliranja. Dogodek se je zgodil včeraj v Dijaškem domu Škofja Loka pod vodstvom organizatorjev, družbe ZEOS, d.o.o., v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj.

Arhiv: ZEOS novice - Virus E-cikliranja se vztrajno širi po državi

21. november 2016 – V Sloveniji se je letos spomladi prvič pojavil nov virus E-cikliranja, in sicer v Ljubljani, natančneje v Črnučah. Podrobnejše raziskave so pokazale, da so krivci zanj družba ZEOS, d.o.o., ki je s projektom LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj sodržavljane okužila z virusom E-cikliranja oz. recikliranja e-odpadkov in odpadnih baterij. Od tedaj se virus nevarno širi po Sloveniji, zato so njegovi izumitelji v času Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov pripravili prvo poročilo o njegovih lokacijah, da mu bodo lahko vsi na sledi.

Arhiv: ZEOS novice - Zadnjič v letošnjem letu E-cikliranje še na Primorsko

Koper (18. november 2016) – Danes so se obalne občine Mestna občina Koper ter Ankaran, Izola in Piran pridružile projektu LIFE Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj, nad katerim bedi družba ZEOS, d.o.o.. V sklopu sodelovanja so prejele 28 uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije, ki so jih skupaj z lokalnimi partnerji prevzele na slavnostni predaji v ZC Sermin v Kopru. Dogodek je hkrati napovedal projektne aktivnosti v sklopu Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov.

Arhiv: ZEOS novice - Ulični zbiralniki začeli svojo pot na Dolenjskem

Brežice, 10. november 2016 – Danes je družba ZEOS, d.o.o. v ZRC Boršt v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj skupaj z lokalnimi partnerji lansirala 28 uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije v občine Brežice (skupaj z lokalnim partnerjem Komunala Brežice d.o.o.), Sevnica (skupaj s Komunala d.o.o. Sevnica), Krško ter Kostanjevica na Krki (skupaj s Kostak, komunalno in gradbeno podjetje, d. d.).

Arhivi