Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: V letošnjem Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov zbrali rekordno število prijav

Arhiv: V letošnjem Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov zbrali rekordno število prijav

Kot koordinatorji največje iniciative za zmanjševanje odpadkov ETZO smo v letošnjem letu v primerjavi z lanskim še povečali število prijavljenih akcij. V številnih mestih in krajih je tako potekalo več kot 30 aktivnosti. K sodelovanju je ponovno pristopilo veliko število komunalnih podjetij in šol, v izjemen ponos pa nam je, da se je povečalo tudi število prijav nevladnih organizacij in drugih prijaviteljev.

Arhiv: Ključne aktivnosti Kompetenčnega centra za razvoj kadrov v vodarstvu   v prvem letu delovanja

Arhiv: Ključne aktivnosti Kompetenčnega centra za razvoj kadrov v vodarstvu v prvem letu delovanja

Kompetenčni center za razvoj kadrov v vodarstvu z 22 partnerji deluje od marca 2017 dalje na področjih javnih služb oskrbe s pitno vodo in odvajanja in čiščenja komunalnih voda. Izhodišče vseh aktivnosti predstavljajo prepoznane kompetence na ravni partnerstva, ki vključujejo formalno in neformalno pridobljeno znanje, sposobnosti, veščine in izkušnje ter druge osebnostne lastnosti, potrebne za uspešno opravljanje specifičnih delovnih nalog.

Arhiv: Objavljen priročnik za končne uporabnike – NE ZAVRZI ME

Arhiv: Objavljen priročnik za končne uporabnike – NE ZAVRZI ME

V Zbornici komunalnega gospodarstva smo v duhu letošnje teme ETZO - ponovna uporaba, pripravili priročnik za končne uporabnike Ne zavrzi me, ker verjamemo, da ima vsakdo izmed nas moč, da spremeni svet na bolje. Združili smo nekaj kratkih in preprostih napotkov - možnosti ponovne uporabe, nasvetov in načinov souporabe in pokazali, da obstajajo tudi drugi, okolju prijaznejši načini porabe.

Arhiv: PRINESI – ODNESI rabljene predmete in varuj okolje

Arhiv: PRINESI – ODNESI rabljene predmete in varuj okolje

Javno komunalno podjetje Brežice se je z dogodkom PRINESI – ODNESI, ki so ga pripravili na mestni tržnici v Brežicah, pridružilo Evropskemu tednu zmanjševanja odpadkov.

Arhiv: Kočevska mladina je E-ciklirala

Arhiv: Kočevska mladina je E-ciklirala

V okviru postavitve uličnih zbiralnikov na nekatere večje ekološke otoke v občinah Kočevje in Kostel, ki se je zgodila letošnjega marca, so organizatorji 13. 11. 2017 izvedli eko delavnico za kočevsko mladino. Dijaki so se na Gimnaziji in srednji šoli Kočevje spoznali s starimi aparati in pravilnim ravnanjem s tovrstnimi odpadki. Delavnica se je zgodila v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj pod vodstvom družbe ZEOS, d.o.o.

Arhiv: Z novo vodno vrtino poskrbeli za prihodnost

Arhiv: Z novo vodno vrtino poskrbeli za prihodnost

Občina Brežice, ki je investirala v novo vodno vrtino, in upravljavec vodovodnega sistema, Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o., sta predstavila pomembno pridobitev na področju dolgoročnega zagotavljanja pitne vode v brežiški občini.

Arhiv: Uspešna izvedba seminarja

Arhiv: Uspešna izvedba seminarja "Izvajanje javne službe urejanja in čiščenja javnih površin"

13. novembra smo uspešno izvedli seminar "Izvajanje javne službe urejanja in čiščenja javnih površin". Več kot 30 udeležencev iz komunalnih podjetij, ki izvajajo to javno službo in občin je pridobilo nova dragocena znanja s področja uporabe fitofarmacevtskih sredstev na javnih površinah in področja evidenc in ravnanja z drevjem v urbanem okolju. Predstavitve so objavljene v nadaljevanju.

Arhivi