Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Komunala Brežice nagrajena za svoje družbeno odgovorno delo

»V podjetju se zavedamo ranljivosti okolja in minljivosti naravnih dragocenosti, zato spodbujamo zaposlene, poslovne partnerje, občane in najmlajše k smotrni porabi naravnih virov in zanesljivemu ločevanju odpadkov,« poudarja Aleksander Zupančič, direktor Javnega podjetja Komunala Brežice.

Arhiv: Komunala Brežice d.o.o. - Eko jelka krasi staro mestno jedro Brežic

Po mesecu zbiranja odpadnih lončkov in izdelovanja unikatnih okraskov so otroci iz vrtcev in osnovnih šol v Posavju zavihali rokave ter se v starem mestnem jedru Brežic lotili krasitve novoletne jelke. Okrašena z raznolikimi in pisanimi izdelki iz recikliranega materiala bo prav gotovo pritegnila poglede vsakega mimoidočega.

Arhiv: Saubermacher Slovenija d.o.o. - PODELJENA ŽE 5. OKOLJSKA NAGRADA

Že peto leto zapored podjetje Saubermacher Slovenija podeljuje Okoljsko nagrado, tistim najbolj zaslužnim diplomskim delom na področju bodisi okolja, energije, odpadkov ipd. Tudi to leto so ponosni, da so v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru in Univerzo v Novi Gorici ter 5-imi slovenskimi fakultetami uspešno nadaljevali zgodbo Okoljske nagrade. Izmed prispelih nalog se je tokrat v ožji izbor, po oceni strokovne komisije, uvrstilo kar 8 nalog.

Arhivi