Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Slovenija med najboljšimi pri ozaveščanju o zmanjševanju količine odpadkov.

Komisija Evropskega tedna za zmanjševanje odpadkov je predstavila finaliste, ki se potegujejo za nagrade največje ozaveščevalne akcije v Evropi - Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov. Med njimi se je prvič uvrstila tudi Slovenija, in sicer s pobudo Skupaj za boljšo družbo, ki je nastala v okviru Zbornice komunalnega gospodarstva.

Arhiv: Zaključena je 1. faza Primerjalne analize izvajanja obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja - analiza izvajanja oskrbe s pitno vodo v letu 2015.

Zbornica komunalnega gospodarstva nadaljuje z izvajanjem projektne naloge Primerjalna analiza izvajanja obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja, katere temeljni namen je analizirati podatke o ključnih oskrbovalnih pogojih in stroških izvajanja storitev javnih služb varstva okolja za posamezne izvajalce, s ciljem, da se občinam zagotovi ustreznejša strokovna podlaga za presojo upravičenih stroškov, izvajalcem pa identifikacijo razlogov za odstopanje in možnosti za izboljšanje poslovanja.

Arhiv: ZEOS novice: 28. 3. 2017 se je na Vrhniki zgodila predaja 10 uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije.

28. 3. 2017 se je na Vrhniki zgodila predaja 10 uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije. Prejele so jih občine Vrhnika, Borovnica in Log-Dragomer, in sicer v okviru projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki pod okriljem družbe ZEOS, d.o.o., skupaj z lokalnim partnerjem Javno podjetje komunalno podjetje Vrhnika, d.o.o.

Arhiv: ZEOS novice - Predaja 25 uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije. Prejele so jih občine Jezersko, Kranj, Naklo, Preddvor in Šenčur.

V okviru projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki pod okriljem družbe ZEOS, d.o.o. se je danes skupaj z lokalnim partnerjem Komunalo Kranj, javno podjetje, d.o.o. zgodila predaja 25 uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije. Prejele so jih občine Jezersko, Kranj, Naklo, Preddvor in Šenčur.

Arhiv: Javno podjetje Komunala Brežice najboljši zaposlovalec leta 2016 v Sloveniji

V Javnem podjetju Komunala Brežice, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, so osvojili še eno priznanje za njihovo uspešno delo. Na vseslovenskem izboru Zlata nit pod pokroviteljstvom ministrstva za delo in časnika Dnevnik izbirajo že deseto leto zapored najboljše zaposlovalce leta v kategoriji majhnih, srednje velikih in velikih podjetij. Komunala Brežice je v svoji kategoriji srednje velikih podjetij zmagala in postala najboljši zaposlovalec leta 2016 v Sloveniji.

Arhiv: Javno komunalno podjetje d.o.o., Slovenske Konjice ob dnevu voda 22. 3. 2017

ODKAR SE BIOLOŠKE ODPADKE ZBIRA V LOČENIH ZABOJNIKIH PRISTANE VSE VEČ HRANE V KANALIZACIJI

Arhiv: Komunala Brežice ob svetovnem dnevu voda opozarja na onesnaževanje odpadnih voda.

V Javnem podjetju Komunala Brežice, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, so tudi letos posebno pozornost namenili praznovanju svetovnega dneva voda. Ta je bil tokrat posvečen odpadni vodi, ki je ravno tako kot pitna voda dragocen in obnovljiv vir, česar pa se ne zavedamo dovolj. »Odpadna voda ima na naše okolje izjemno pomemben vpliv, saj se vrača nazaj v vodni krogotok, zato je odgovorno ravnanje še toliko bolj pomembno. Žal pa se količina onesnažene odpadne vode v zadnjih letih povečuje, za kar smo odgovorni ljudje, ki odlagamo hrano in biološke odpadke v domača stranišča, kamor ne spadajo,« je ob tej priložnosti povedal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice.

Arhiv: Celjsko javno podjetje Vodovod-kanalizacija je ob dnevu voda 22. marca pripravilo prikaz, kaj najpogosteje pristane v kanalizacijskih odtokih in tja sploh ne sodi.

Svetovni dan voda je namenjen opozarjanju na pomen in vpliv vode na naša življenja ter izboljšanju našega odnosa do voda. Letošnji svetovni dan voda je posvečen odpadni vodi. Slovenska komunalna podjetja so tako po številnih mestih in krajih opozorila na problematiko odlaganja hrane in bioloških odpadkov v kanalizacijske odtoke in na številne negativne posledice, ki jih takšno vedenje prinaša za delovanje kanalizacijskih sistemov in okolje.

Arhivi