Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Komunala Novo mesto s

Arhiv: Komunala Novo mesto s "komunalnim snovnim krogom" piše pionirsko zgodbo

Kaj lahko naredijo prebivalci v zavzeti in trajnostno naravnani lokalni skupnosti na čelu s komunalnim podjetjem, uspešno dokazujejo v Mestni občini Novo mesto in sedmih sosednjih občinah. Prvi so leta 2015 začeli namensko zbirati kartonsko embalažo za mleko in sokove, t. i. tetrapak embalažo, ki jo pošiljajo v recikliranje v podjetje Lucart, da iz nje izdelajo higienske papirnate izdelke in podajalnike zanje. Partnerji prvega komunalnega snovnega kroga so Komunala Novo mesto, podjetje Dinos z embalažno shemo Unirec ter podjetji Lucart in Valtex.

Arhiv: Pred svetovnim dnem Zemlje prvim organizacijam podeljeni certifikati

Arhiv: Pred svetovnim dnem Zemlje prvim organizacijam podeljeni certifikati "Voda iz pipe"

Pred svetovnim dnem Zemlje v petek, 19. 4. 2019, je Zbornica komunalnega gospodarstva podelila certifikat »Voda iz pipe« prvim 32 organizacijam. Certifikat so prejela družbeno odgovorna podjetja, ki v svojih prostorih in na dogodkih, ki jih organizirajo, ponujajo pitno vodo iz pipe in k njenemu pitju spodbujajo tudi zaposlene, partnerje ter ostale deležnike. Prejemnike je nagovoril prof. dr. Mihael J. Toman, ki je spregovoril o kakovosti pitne vode v Sloveniji in poudaril pomen ohranjanja vodnih virov. Vabljeni k ogledu fotografij in videoreportaže z dogodka!

Arhiv: Vabljeni na konferenco

Arhiv: Vabljeni na konferenco "SONARAVNE REŠITVE 2019" – Odpadne in poplavne vode, zelena mesta

23. maja 2019 bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani organizirana mednarodna konferenca "SONARAVNE REŠITVE 2019", ki bo zlasti odgovarjala na vprašanja okoljskih izzivov lokalnih skupnosti, ki jih lahko rešujemo na sonaravni način, kot so čiščenje odpadnih voda, zadrževanje poplavnih voda, upravljanje vode za večnamensko uporabo, zelena mestna infrastruktura in zelene javne stavbe. Prijave so odprte do 15. maja 2019, kotizacije ni, predhodne prijave so obvezne. Vljudno vabljeni!

Arhiv: Vabilo na 2. strokovni posvet

Arhiv: Vabilo na 2. strokovni posvet "Ekonomika občinskih gospodarskih javnih služb"

Inštitut za javne službe vabi na 2. strokovni posvet »Ekonomika občinskih gospodarskih javnih služb«, ki bo potekal 16. in 17. maja 2019 v Rimskih Toplicah. Na dvodnevnem posvetu bodo obravnavane številne zanimive tematike, ki segajo od aktualnih pravnih in ekonomskih vsebin do vprašanj o cenovni politiki, računovodstva, vrednotenja javne infrastrukture ter zagotavljanja varnosti poslovnih procesov. Prijave so odprte do 14. maja 2019. Vljudno vabljeni!

Arhiv: Delavnica: Kako ravnati z odpadki iz polimernih kompozitov, utrjenih s steklenimi vlakni

Arhiv: Delavnica: Kako ravnati z odpadki iz polimernih kompozitov, utrjenih s steklenimi vlakni

Vabimo vas na delavnico "Kako ravnati z odpadki iz polimernih kompozitov, utrjenih s steklenimi vlakni", ki bo potekala v petek, 10. maja 2019, na Gospodarski zbornici Slovenije. Delavnica v sklopu projekta Interreg Retracking je namenjena zbiralcem in predelovalcem odpadkov, občinam in tudi drugim zainteresiranim, ki se srečujejo s tovrstnimi odpadki.

Arhiv: 35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije bo 7. in 8. junija 2019 v Trebnjem

Arhiv: 35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije bo 7. in 8. junija 2019 v Trebnjem

35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva – Komunaliada 2019 bo tokrat potekalo 7. in 8. junija 2019 v objemu rek Temenice in Mirne v organizaciji Komunale Trebnje. Dvodnevni dogodek se bo začel v petek, 7. junija 2019, v Galaksiji Trebnje s posvetom vodilnih delavcev in nadaljeval v Trebnjem z razstavo komunalne opreme in strokovno ekskurzijo. V soboto, 8. junija 2019, se bomo družili ob športnih in delovnih tekmovanjih v Trebnjem. Vljudno vabljeni!

Arhivi