Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Arhiv: Najava dogodkov: ZEOS novice - Delavnica v Trbovljah + Lansiranje uličnih zbiralnikov v Litiji

NAJAVA DOGODKOV: • DELAVNICA »E-ODPADKI IN NAŠE OKOLJE«, V ČETRTEK, 6. OKTOBRA OB 10. URI V MLADINSKEM CENTRU TRBOVLJE, ULICA 1. JUNIJA 18, TRBOVLJE • LANSIRANJE ULIČNIH ZBIRALNIKOV ZA ZBIRANJE E-ODPADKOV IN ODPADNIH BATERIJ, V PETEK, 7. OKTOBRA 2016 OB 10:00 V ZBIRNI CENTER KSP LITIJA, GRUMOVA 6A, ŠMARTNO PRI LITIJI

Arhiv: ZEOS novice - Mladi Celjani inovativno nad e-odpadke in odpadne baterije

Celje, 28. september 2016 – V Celjskem mladinskem centru so mladi razpravljali o pomenu pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami. Udeleženci delavnice »E-odpadki in naše okolje« so iskali načine, kako zmanjšati vpliv tovrstnih odpadkov na okolico. Organizirana je bila v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj pod vodstvom družbe ZEOS, d.o.o. v sodelovanju z Zavodom Mladinska mreža MaMa.

Arhiv: LIFE projekt - Slovenske Konjice dobile 5 uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije

Slovenske Konjice, 21. september 2016 – V sklopu LIFE projekta Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj so organizatorji projekta ZEOS, d.o.o. skupaj z lokalnim partnerjem JKP d.o.o. Slovenske Konjice občini Slovenske Konjice predali v uporabo 5 uličnih zbiralnikov za zbiranje e-odpadkov in odpadnih baterij. Zbiralniki so bili slavnostno predani na dogodku v Zbirnem centru CERO Slovenske Konjice, na srečanju pa so bile poudarjene prednosti tovrstnega zbiranja in predstavljene nadaljnje lokalne akcije.

Arhiv: Komunala Brežice d.o.o. - Prinesi – odnesi: Rekordna sobota na brežiški tržnici

Projekt brezplačne izmenjave uporabnih stvari »Prinesi – Odnesi«, ki ga je Komunala Brežice začela pred letom in pol, je eden izmed številnih, s katerimi to inovativno javno podjetje ozavešča prebivalce o pomenu ponovne uporabe stvari in s tem varovanja okolja. Da so ga občani dobro sprejeli, se je potrdilo tudi minulo soboto, ko so na tržnico prinesli več kot 790 še uporabnih predmetov, odnesli pa več kot 350.

Arhiv: ZEOS novice - Celje z okolico bogatejše za ulične zbiralnike e-odpadkov in odpadnih baterij

Celje, 16. september 2016 – Občine Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Polzela, Prebold, Šentjur, Štore, Tabor, Vojnik, Vransko in Žalec so dobile 40 uličnih zbiralnikov za zbiranje e-odpadkov in odpadnih baterij. V uporabo so bili slavnostno predani na dogodku v RCERO Celje v sklopu LIFE projekta Gospodarjenje z e-odpadki pod sloganom E-cikliraj. Organizatorji projekta ZEOS, d.o.o. skupaj z lokalnim partnerjem Simbio, družba za ravnanje z odpadki d.o.o. so na srečanju poudarili prednosti tovrstnega zbiranja in predstavili nadaljnje lokalne akcije.

Arhiv: Komunala Brežice: za vodo iz pipe tudi brežiška knjižnica

Projektu »Zdravo – bolj zdravo – voda iz pipe«, ki ga je lani začela brežiška Komunala, se je pridružila tudi Knjižnica Brežice. Dogovor o sodelovanju sta podpisala Darko Ferlan, vodja sektorja gospodarskih javnih služb javnega podjetja Komunala Brežice, in mag. Tea Bemkoč, direktorica brežiške knjižnice.

Arhiv: PRIROČNIK ZA KONČNE UPORABNIKE MANJ = VEČ

Arhivi