Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Komunaliada 2022 - 36. srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije - Celje, 10. in 11. junij 2022

Letošnje komunaliade se bo v Celju udeležilo več kot 2.700 udeležencev iz 72 komunalnih podjetij.

IZMENJEVALNICA ŠE DELUJOČIH APARATOV V KNJIŽNICI REČI

Izmenjevalnica še delujočih aparatov bo potekala na lokaciji Knjižnice REČI na Belokranjski ulici 6 v Ljubljani, in sicer od 22. aprila 2022 (Svetovni dan Zemlje) do 5. junija 2022 (Svetovni dan okolja) – vsak ponedeljek, sredo in petek med 16:00 in 19:00.

Postavljen kotiček za oddajo še delujočih aparatov na CERO Nova Gorica

V sredo, 20. aprila 2022, je Družba ZEOS, d.o.o. v povezavi s podjetjem Komunala Nova Gorica, d.d. na CERO Nova Gorica predala v uporabo še en kotiček za oddajo še delujočih aparatov.

25 novih lokacij uličnih zbiralnikov za e-odpadke v Mestni občini Koper

Marjetica Koper in družba ZEOS sta postavila na 25 dodatnih lokacij nove ulične zbiralnike za oddajo malih e-odpadkov (OEEO) in odpadnih baterij (OPBA).

Postavljen kotiček za oddajo še delujočih aparatov na ZC Tuncovec

Na Zbirnem centru Tuncovec je postavljen nov kotiček za vse, ki bi želeli oddati svoje še delujoče aparate v ponovno uporabo.

AKCIJA ZA SPODBUJANJE UPORABE RUMENIH KOTIČKOV

S 1. aprilom se na slovenski obali začenja akcija zbiranja še delujočih aparatov. Z njo želi organizator, družba ZEOS, d.o.o., skupaj z lokalnimi partnerji Javno podjetje OKOLJE Piran, d.o.o., Komunala Izola d.o.o. in Marjetica Koper, d.o.o., v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno spodbuditi prebivalce slovenske Istre k oddaji še delujočih aparatov v kotičke, ki so bili februarja vzpostavljeni na štirih zbirnih centrih.

NAPOVEDUJEMO: 36. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije bo 10. in 11. junija 2022 v Celju

36. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva – Komunaliada 2022 bo tokrat potekalo 10. in 11. junija 2022 v Celju. Dvodnevni dogodek se bo začel v petek, 10. junija 2022, s posvetom vodilnih delavcev, nadaljeval se bo z ogledom razstave »Mesto pod mestom«, ki mu bo sledilo družabno srečanje in večerja s kulturnim programom na Celjski koči. V soboto, 11. junija 2022, pa se bomo družili ob športnih in delovnih tekmovanjih.

11. Konferenca komunalnega gospodarstva bo potekala 22. in 23. septembra 2023

Pričeli smo s pripravo 11. konference komunalnega gospodarstva, ki bo potekala 22. in 23. septembra v Kongresnem centru Olimia v Podčetrtku. Osrednja tema bo Komunala prihodnosti – odporna, trajnostna, digitalna.

Certifikat Voda iz pipe prejela Biotehniški center Naklo in Občina Medvode

V marcu 2022 sta certifikat Voda iz pipe prejeli dve novi organizaciji: Biotehniški center Naklo in Občina Medvode.

Zimko 2022 je poskrbel za težko pričakovano druženje delavcev komunalnega gospodarstva

V petek, 18. marca, in soboto, 19. marca 2022, je v Mariboru in na Pohorju potekala XIX. tradicionalna zimska komunaliada – ZIMKO 2022. Organizacijo tokratnega srečanja, ki je bilo sestavljeno iz petkovega strokovnega posveta vodstvenih delavcev komunalnih podjetij in sobotnega tekmovalnega dela, je tokrat prevzel Javni holding Maribor. Vsem sodelujočim iskreno čestitamo za dosežene rezultate!