Zbornica komunalnega gospodarstva

Novice


Certifikat prejeli Tehniški muzej Slovenije, podjetje Iskra Mehanizmi in Dom Taber

Certifikat prejeli Tehniški muzej Slovenije, podjetje Iskra Mehanizmi in Dom Taber

V septembru 2021 so certifikat Voda iz pipe prejele tri nove organizacije: Tehniški muzej Slovenije, podjetje Iskra Mehanizmi d.o.o. in Socialnovarstveni zavod Taber.

Sklenjena nova Kolektivna pogodba komunalnih dejavnosti za obdobje petih let

Sklenjena nova Kolektivna pogodba komunalnih dejavnosti za obdobje petih let

Socialni partnerji so v sredo, 16. 6. 2021, podpisali novo Kolektivno pogodbo komunalnih dejavnosti za obdobje petih let, ki se začne uporabljati z dnem 28. 6. 2021.

V CERO Špaja dolina postavljen nov kotiček za oddajo še delujočih aparatov

V CERO Špaja dolina postavljen nov kotiček za oddajo še delujočih aparatov

V CERO Špaja dolina je postavljen nov kotiček za oddajo še delujočih aparatov v ponovno uporabo. Kotiček je postavila družba ZEOS, d.o.o. v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno pod sloganom #Še sem uporaben! skupaj s projektnima partnerjema Zbornico komunalnega gospodarstva pri GZS in podjetjem TSD, d.o.o. ter lokalnim partnerjem Javnim komunalnim podjetjem Grosuplje d.o.o..

Vabljeni na 20. okoljski dan gospodarstva

Jubilejni 20. okoljski dan gospodarstva bo potekal 4. junija 2021 v digitalni obliki.

Zaživel portal GZS z aktualnimi nacionalnimi javnimi razpisi

GZS je vzpostavila portal, na katerem boste našli vse aktualne javne razpise na nacionalni ravni. Tukaj so zbrani vsi javni razpisi ministrstev in izvajalskih agencij. Ne glede na to, kakšna je vaša dejavnost, smo prepričani, da boste na naši strani našli razpise, ki vas zanimajo.

Vabilo na predavanje o vrednosti vode ob 75-letnici Geološkega zavoda Slovenije

Geološki zavod Slovenije vabi na drugo v seriji predavanj, ki jih organizira Znanstveni svet GeoZS v letošnjem letu, ko praznujejo svojo 75-letnico. Predavanje bo potekalo v torek, 18. maja 2021, ob 13.00 uri na temo razumevanja vrednosti vode. Predaval bo hidrogeolog prof. dr. Mihael Brenčič, Naravoslovnotehniška fakulteta, Oddelek za geologijo in Geološki zavod Slovenije.

SRIP-Krožno gospodarstvo vabi na dogodek Monosežig muljev čistilnih naprav z upoštevanjem smernic krožnega gospodarstva

SRIP-Krožno gospodarstvo v sodelovanju s Fakulteto za strojništvo Univerze v Ljubljani vabi na spletni dogodek »Monosežig muljev čistilnih naprav z upoštevanjem smernic krožnega gospodarstva«, ki bo potekal v sredo, 26. maja 2021, od 10.00 do 12.00 ure. Na dogodku bodo izpostavljeni tehnični vidiki ter izzivi pri načrtovanju sistemov za termično obdelavo muljev ter vpliv smernic krožnega gospodarstva. Udeležba na dogodku je brezplačna.

Vprašalnik o interesu koriščenja nepovratnih sredstev v novem finančnem obdobju ter podpornih storitvah GZS

GZS je za člane pripravil kratek vprašalnik o interesu koriščenja nepovratnih sredstev v novem finančnem obdobju ter podpornih storitvah GZS za te namene. Vabljeni k izpolnitvi vprašalnika, ki bo vzel 3 minute vašega časa, službam GZS pa bo služil za oporo pri oblikovanja dodatnih storitev na področju dostopa do EU sredstev in potreb članov.

Vabljeni na posvet VLOGA IN POMEN VODNIH IN PRIOBALNIH ZEMLJIŠČ V LUČI NOVEJŠIH SPREMEMB ZAKONA O VODAH

Vabljeni na posvet VLOGA IN POMEN VODNIH IN PRIOBALNIH ZEMLJIŠČ V LUČI NOVEJŠIH SPREMEMB ZAKONA O VODAH

V četrtek, 6. maja 2021, bo organiziran spletni posvet, na katerem bodo predstavljena strokovna izhodišča v zvezi z varovanjem in odnosom do priobalnih in vodnih zemljišč ob možni širitvi posegov vanje. Posvet organizirajo štiri slovenska strokovna združenja in društva, ki delujejo na področju voda. Gostili bodo šest govorcev, uvodne poglede pa bo podal minister za okolje in prostor Andrej Vizjak. Vljudno vabljeni!

Jubilejna 10. Konferenca komunalnega gospodarstva bo potekala septembra 2021

Jubilejna 10. Konferenca komunalnega gospodarstva bo potekala septembra 2021

Jubilejna 10. konferenca komunalnega gospodarstva bo predvidoma potekala 23. in 24. septembra 2021 v Kongresnem centru Term Olimia. V primeru spremenjenih razmer bo konferenca potekala hibridno ali v virtualni obliki.