Zbornica komunalnega gospodarstva

PRIROČNIK ZA KONČNE UPORABNIKE – NE ZAVRZI ME

 

Živimo  v  času,  ko  nam  je  za  vsak  izdelek  na  voljo  nešteto  cenovno   ugodnejših     možnosti,   zato  ob  vsakem  strganem  gumbu  ali  pokvarjenem  delu  o  popravilu  pogosto   ne   razmišljamo,   ampak   star  predmet  raje  nadomestimo  z  novim.

Tak  model  porabe  je  nevzdržen. Ker  živimo  na  planetu  z  omejenimi  viri,  je  nujno,  da posvojimo  nove  možnosti  porabe  in preidemo iz ustaljenega vzorca porabe,  ki  temelji  na  logiki  kupi,  uporabi  in zavrzi, na odgovornejše vedenje, da bomo  izdelke  in  dobrine  uporabljali  dlje časa in ravnali bolj spoštljivo z našimi naravnimmi viri.

V Zbornici komunlanega gospodasrtva verjamemo, da ima vsakdo izmed nas moč, da spremeni svet na bolje. Zato smo pripravili priročnik Ne zavrzi me.

Priročnik združuje nekaj kratkih in preprostih napotkov – možnosti ponovne uporabe, nasvetov in načinov souporabe, s katerimi lahko postanemo odgovornejši porabniki in poskrbimo, da odvečni predmeti ne končajo med odpadki, temveč zaživijo novo življenje. S priročnikom želimo tudi v praksi pokazati, da obstajajo drugi, okolju prijaznejši načini porabe, s katerimi je mogoče izdelke in dobrine uporabljati dlje časa in spoštovati naravne vire, ki nam omogočajo preživetje.

Priročnik lahko objavite na vaši spletni strani in družbenih omrežjih. Uporabljate ga lahko kot zaključeno celoto ali v delih in ga popolnoma prilagodite vašim potrebam. Nekaj predlogov in idej, kako lahko priročnik uporabite v komunikaciji z vašimi uporabniki boste našli na spodnji povezavi - Predlogi za uporabo.

Ne pozabite - vsakdo izmed nas ima moč, da spremeni svet na bolje. Ne zavrzimo te priložnosti.

Povezave:

PRIROČNIK ZA KONČNE UPORABNIKE - NE ZAVRZI ME

PRIROČNIK - ODPRTE DATOTEKE

PREDLOGI ZA UPORABO PRIROČNIKA