Zbornica komunalnega gospodarstva

PRIROČNIK ZA KONČNE UPORABNIKE MANJ = VEČ

V Zbornici komunalnega gospodarstva in komunalna podjetjih se že nekaj časa zavedamo, da je poleg naših vsakodnevnih obveznosti, ena izmed naših ključnih nalog tudi spodbujanje trajnostnega gospodarstva, odgovorne potrošnje in ohranjanje naravnih virov. Pomembno vlogo pri tem igra tudi osveščanje uporabnikov.

Zato smo se v Zbornici komunalnega gospodarstva odločili, da v sklopu naših prizadevanj osnujemo priročnik Manj = Več.

Priročnik je nastal v sklopu pobude Skupaj za boljšo družbo in povzema teme in vsebine, ki smo jih pripravljali v sklopu naše iniciative vse do danes. Naša želja je, da bi vam priročnik bil v pomoč pri osveščanju vaših uporabnikov in spodbujanju odgovornejšega vedenja do okolja in družbe.

Priročnik je razdeljen na dva tematska sklopa - odgovorna poraba in ponovna uporaba, ter voda iz pipe - in vsebuje praktične napotke kako proizvesti manj odpadkov, udejanjati ponovno uporabo, prispevati k boljši kakovosti pitne vode ter bolj odgovorno trošiti.

Da boste priročnik lahko prilagodili podobi vašega podjetja, smo pripravili tudi odprte datoteke priročnika, s pomočjo katerih boste lahko sami vnesli želene spremembe.

V priponki je nekaj predlogov in idej, kako lahko priročnik uporabite v komunikaciji z vašimi uporabniki. 

Do materialov lahko dostopate TUKAJ.

ZKG_Prirocnik-za-koncne-uporabnike_Manj-je-vec_za-tisk.pdf

ZKG_Prirocnik-za-koncne-uporabnike_Manj_je_vec_za_objavo_na_spletu.pdf

PREDLOGI ZA UPORABO.docx